שלח להדפסה  
מנות ראשונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

כריכוני גבינות עיזים, פקאנים וגרגר נחלים / פיליס גלזר

כריכונים שהיו פופולאריים בארוחות התה של נשות אמריקה בשנות השלושים של המאה הקודמת. לאחרונה הם חוזרים לאופנה והם מצוינים לא רק עם תה, אלא גם עם כוס יין אדום.


חומרים (8 מנות)
כ- 330 גרם גבינת עיזים רכה (כמו פרומעז), בטמפרטורת החדר
1/2 כוס גרגיר נחלים קצוץ (אפשר גם רוקט)
16 פרוסות דקות של לחם דגנים בלי הקרום (אפשר גם לחם מלאף לחם כפרי או לחם עם צימוקים)
כ-4 כפות חמאה בטמפרטורת החדר
כוס אגוזי פקאן קלויים, קצוצים דק
עלי רוקט או גרגר נחלים לקישוט
אופן ההכנה
  1. מערבבים בקערה את הגבינה עם גרגיר הנחלים או הרוקט. מתבלים במלח ופלפל גרוס.
  2. מורחים את שמונה פרוסות הלחם בתערובת הגבינה ומניחים את הפרוסות הנותרות למעלה.
  3. מורחים את קצות הכריכים בחמאה וחותכים כל אחד באלכסון.
  4. שמים את הפקאנים הקצוצים היטב בצלחת וטובלים בהם את קצות הלחם המרוחים בחמאה.
  5. מקשטים בעלי גרגר נחלים או רוקט.

 

אפשר להכין מראש, לכסות בניילון נצמד ולקרר עד ארבע שעות לפני הגשה. יש להגיש בטמפרטורת החדר.

טיפ: אם פרוסות הלחם אינן דקות מספיק, אפשר לרדד אותן בעדינות במערוך.


חזרה