שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט אביבי עם עלים זעירים,תפוחים,בושרון ופרחי כובע הנזיר / פיליס גלזר


חומרים (4 מנות)
4 כוסות עלים ירוקים זעירים (כדאי "ביבי מיקס" המרכולים)
1 ראש חסה (עדיף חסה משי) מפורק ושטוף
3 תפוחים בינוניים ( או אפרסקים), פרוסים
1 גליל גבינת "בושרון" פרוס
2-3  כפות שומשום 
שמן זית לטיגון
4-8 פרחי כובע הנזיר לא מרוססים לרוטב(להשיג אצל הירקנים, או הכי נחמד: פשוט לגדל לבד)
לרוטב:3 כפות שמן זית 
1 כף חומץ בלסמי או חומץ פטל
1/2 1 כפית חרדל מוכן (עדיף דיזו'ן עם גרגירים)
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה
"ביבי מיקס" לרוב שטופים. רצוי לבדוק, או לשטוף ולייבש. שוטפים ומיבשים היטב את החסה. מערבבים את העלים, החסה והתפוחים.

מערבים את החומרים לרוטב ושמים בצד.

פורסים את הגבינה ל - 12 פרוסת וטובלים בשומשום. מחממים במחבת זמן שית ומטגנים עד הזהבה. מניחים 3 פרוסות על כל סלט ומזליפים רוטב. מקשטים בפרחים.


חזרה