שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פטריות יער או שמפניון ב-5 דקות / פיליס גלזר

כיף לקחת לפיקניק


חומרים (4 מנות)
500 גרם פטריות קטנות טריות
1/4 כוס חומץ בן יין לבן או חומץ תפוחי עץ
1/2 כוס שמן זית
1/2 כפית מלח
2 כפיות גרגרי פלפל שלמים
2 שיני שיני שום גדולות פרוסות
1 עלה דפנה
2 גבעולי טימין טרי
אופן ההכנה
מנקים ושוטפים את הפטריות ושמים בצד. מערבבים את יתר החומרים יחד בסיר ומביאים כמעט עד רתיחה. מוסיפים את הפטריות ומבשלים 5 דקות (מערבבים מדי פעם). בעזרת כף מחוררת, מוציאים את הפטריות ומעבירים לצנצנת זכוכית גדולה. מצננים את הרוטב ויוצקים למעלה. מכסים ומעמידים בצד לשעה שעתיים. מנערים מדי פעם. שומרים במקרר. רצוי להשתמש תוך שבוע ולנער שוב מדי פעם.
חזרה