שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

כריכי גורמה בריאותיים עם פורטובלו / פיליס גלזר

עוד מתכון שניתן לשחק איתו: אפשר לוותר על הכריך ולצלות את הפטריות השרויות על הגריל, אפשר ללכת על כריך ולמרוח פסטו כלשהו, אפשר לגוון בירקות, בעשבי תיבול במרינדה, בלחמניות ובסוגי הפטריות והנבטים.

עוד מתכון שניתן לשחק איתו: אפשר לוותר על הכריך ולצלות את הפטריות השרויות על הגריל, אפשר ללכת על כריך ולמרוח פסטו כלשהו, אפשר לגוון בירקות, בעשבי תיבול במרינדה, בלחמניות ובסוגי הפטריות והנבטים.


חומרים (4 מנות)
4 לחמניות מקמח מלא או קמח שיפון
4-6 פטריות פורטובלו גדולות
8 פרוסות טופו (לא הכרחי)
למרינדה:
1/2 כוס שמן זית כתית
3 כפות חומץ בלסמי
2 כפות חרדל מוכל (עדיף דיזו'ן עם גרגרים)
1 כף מיץ לימון טרי
1 כפית מלח
2 שיני שום כתושות
להגשה:
כ-1/4 כוס פסטו כוסברה או בזיליקום קנוי טבעי למריחה (ללא חומר משמר, אפשר "אוליביה")
4 עגבניות מיובשות בשמן, מסוננות וחצויות
נבטי אספסת או נבטי ברוקולי
אופן ההכנה
  1. מנקים ושוטפים את הפטריות, פורסים את הטופו, ושמים הכל בתבנית זכוכית. מערבבים את החומרים למרינדה ויוצקים מלמעלה. אפשר להוסיף עשבי תיבול לפי הטעם. מכסים בניילון נצמד ושורים למשך כמה שעות או כל הלילה. הופכים מדי פעם. אפשר בשלב זה לצלות את הפטריות והטופו על הגריל או בגריל של התנור, או לטגן. אפשר גם לסנן את הטופו ולהגיש חי.
  2. מורחים על לחמניה בפסטו הרצוי (אפשר למרוח גם חרדל מהצד השני) ומניחים את הטופו, עגבניות מיובשות, נבטים ופרוסות מהפורטובלו הצלוי. סוגרים ואוכלים.

    גיוון: שמים שכבה של גבינה מגוררת (כמו גבינת פייסה הנהדרת) או מוצרלה וצולים את הכריך הפתוח (בלי הנבטים) מתחת לגריל.


חזרה