שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט אבוקדו וקרמבולה בוינגרט פרג / פיליס גלזר


חומרים (6 מנות)
4 אבוקדו גדולים, מקולפים, חצויים ופרוסים דק
1 קופסה עלי חסה זעירים
1 חסה ערבית, או 1 חסה משי (או מסולסלת) אדומה
1 חבילה עלי רוקט
3 גבעולי טרגון טרי
2 קרמבולה פרוסים לרוחב ל"כוכבים"
לרוטב:
1/4 כוס דבש או סוכר חום בהיר (דמררה)
1/2 כוס שמן חמניות או חריע
5.5 כפות חומץ בן יין לבן
1 בצל ירוק קצוץ דק
1/2 כפית חרדל דיז'ון עדיף עם גרגרים
2-3 כפות פרג
מלח לפי הטעם
כמה עלי טרגון טריים או קורט יבשים ( לא הכרחי)
אופן ההכנה
  1. שוטפים היטב את האבוקדו והחסות (כדי להוריד אדמה ושאריות חומרי הדברה. מובן שכדאי לקנות אורגני, אם אפשר) או עלי סלט זעירים (אפילו אם הם "שטופים", כדאי לשטוף אותם עוד פעם). מייבשים הכל ממש טוב (כדי שהסלט לא יהפוך לקווץ').
  2. מכינים את הרוטב על ידי עירבוב כל החומרים יחד בממחה (בלנדר) – חוץ מהפרג. בוחשים פנימה את הפרג.
  3. מחלקים את העלים הירוקים בין צלחות ההגשה ומסדרים למעלה את פרוסות האבוקדו, כשאחת מונחת על קצוות השניה. מפזרים מסביב את הקרמבולה ומטפטפים למעלה את הרוטב. מגישים מייד.

    אם רוצים להכין את פרוסות האבוקדו מבעוד מועד, יש להבריש אותן במיץ תפוזים, לימון או קלמנטינה, כדי שלא ישחירו. גיוון : אפשר להכניס אפונת שלג או אפונים קטנים טריים לסלט אם רוצים.


חזרה