שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגיות פרג מהירות וקלות / פיליס גלזר


חומרים
100 גרם חמאה
1 כוס סוכר דמררה
2 ביצים
1 כוס קמח לבן (עדיף של "שטיבל" עם ויטמינים, או קמח מנופה של "הרדוף"
1/2 כוס קמח מלא או נבט חיטה
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1.5 כפיות תמצית וניל טבעי
3 כפות פרג שלם
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל - 190 מעלות צלזיוס. טורפים חמאה וסוכר ומוסיפים ביצים, בזו אחר זו, ואת הווניל. מערבבים היטב. מנפים את הקמח, הקמח המלא, אבקת האפייה והמלח דרך מסננת רשת. אם נשאר סובין במסננת, מסלקים אותו. אם משתמשים בנבט חיטה, מוסיפים לחומרים המנופים. בוחשים פנימה פרג.
  2. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפיה. בעזרת 2 כפיות מטילים מנות מהעיסה לתבנית, עם רווח ביניהן. אופים 8-12 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות אך לא שחומות. מוציאים מהתבנית ומקררים.

    לעוגיות "ממולאות": אפשר להוסיף עוד קמח לעיסה ולהפוך אותו לבצק שאפשר לרדד. מקררים קצת את הבצק, מרדדים אותו על משטח מקומח וחותכים לצורות. אפשר לקשט באבקת סוכר, או למרוח עוגיה בממרח חרובים או בציפוי שוקולד ולשים עוד עוגיה מלמעלה.


חזרה