|
|
|
|
חזה עוף בתפוזים, אגוזים, שקדים וטימין
/ פיליס גלזר
|
חומרים (2 מנות)
|
2 חזות עוף דפוקים כמו לשניצל |
מיץ מ-2 תפוזים |
1/2 כף עלי טימין טריים |
2 כפות שמן זית |
1 בצל בינוני, קצוץ דק מאוד |
1 עלה דפנה |
2 כפיות דבש נוזלי |
1/4 כוס חצאי אגוזי פקאן או אגוזי מלך קלויים |
1/4 כוס שקדים מולבנים, קלויים |
מלח ופלפל לבן לפי הטעם |
2 כפות קונפיטורת תפוזים |
אופן ההכנה |
- חוצים כל שניצל לשתי חתיכות. בקערה רדודה שורים את השניצלים במיץ מתפוז אחד כ - 30 דקות. הופכים מדי פעם, מיד לפני ההגשה, צולים במחבת פסים משני הצדדים.
- בינתיים, בסיר קטן, מחממים שמן ומטגנים בצל עד שמזהיב. מוסיפים עלה דפנה, דבש, מיץ תפוזים, טימין וקונפיטורת תפוזים, ומבשלים עד שהרוטב מתחיל להסמיך. מוסיפים אגוזים ושקדים ויוצקים על העוף.
| חזרה | | |