שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חזה עוף בתפוזים, אגוזים, שקדים וטימין / פיליס גלזר


חומרים (2 מנות)
2 חזות עוף דפוקים כמו לשניצל
מיץ מ-2 תפוזים
1/2 כף עלי טימין טריים
2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני, קצוץ דק מאוד
1 עלה דפנה
2 כפיות דבש נוזלי
1/4 כוס חצאי אגוזי פקאן או אגוזי מלך קלויים
1/4 כוס שקדים מולבנים, קלויים
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
2 כפות קונפיטורת תפוזים
אופן ההכנה
  1. חוצים כל שניצל לשתי חתיכות. בקערה רדודה שורים את השניצלים במיץ מתפוז אחד כ - 30 דקות. הופכים מדי פעם, מיד לפני ההגשה, צולים במחבת פסים משני הצדדים.
  2. בינתיים, בסיר קטן, מחממים שמן ומטגנים בצל עד שמזהיב. מוסיפים עלה דפנה, דבש, מיץ תפוזים, טימין וקונפיטורת תפוזים, ומבשלים עד שהרוטב מתחיל להסמיך. מוסיפים אגוזים ושקדים ויוצקים על העוף.

חזרה