שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט "הרוסמה" בנוסח יפני / פיליס גלזר

סלט מיוחד, בריא מאוד ומשגע


חומרים (4 מנות)
500 גרם  אטריות שעועית (לא אטריות אורז)
100 גרם פטריות שיטאקי מיובשות
4 כפות רוטב סויה 
2 כפות סוכר 
לחביתה המתוקה:2 ביצים 
כפית רוטב סויה 
כפית סוכר 
לסלט:חופן אצות ווקמה 
1 מלפפון חתוך לרצועות לאורך
עלי חסה 
עוד מלפפון 
גמבה 
גזר 
לרוטב:כוס רוטב סויה 
כוס חומץ אורז 
כוס סוכר 
כוס מים 
1/4 כוס שמן שומשום 
1/2 1 כפות מירין (יין אורז יפני)
לקישוט:שומשום קלוי
אופן ההכנה
מכינים את האטריות: מבשלים במים רותחים 2-4 דקות (תלוי בעובי האטריות). אם אלה אטריות שעועית דקות, צריך רק 2 דקות, אם הן יותר עבות, צריך עד כ – 4 דקות. מסננים ושוטפים במים קרים. חותכים במספריים לחתיכות קטנות יותר ושמים בצד.

מכינים את הפטריות: שורים את הפטריות המיובשות 3-4 שעות, מסננים, שוטפים ושמים בסיר עם כמות וחצי של מים. מבשלים עד שהמים מגיעים לקו של הפטריות.

מוסיפים סויה וסוכר, בוחשים וממשיכים לבשל עד שהנוזלים מתאדים כמעט לגמרי (אך לא יבשים) והפטריות מסוכרות (אפשר להכין את הפטריות מראש ולשמור במקרר עד שלושה שבועות).

מכינים את הסלט: שורים את אצות ה"ווקאמה" בכמות מים המכסה אותן, עד שהן תופחות. מסננים, שוטפים ומסננים שוב. שמים בצד. חוצים את המלפפון הנוסף לאורכו, בעזרת כפית מוציאים את הגרעינים, ופורסים. חותכים את הגמבה והגזר לרצועות דקות. מערבבים את הגמבה, הגזר והמלפפון.

מכינים את החביתה: טורפים ביצים, סויה וסוכר. משמנים מחבת בשמן שומשום ומבשלים את התערובת בשכבה דקה (כמו פנקייק). חותכים לרצועות.

מכינים את הרוטב: מבשלים יחד את כל החומרים לרוטב, עד שהסוכר מתמוסס. מביאים לטמפרטורת החדר, מכסים ושומרים במקרר.

הרכבה: מסדרים את האטריות באמצע צלחת הגשה ומסדרים מסביב ערימות של פטריות, אצות, חביתה, רצועות מלפפון וסלט. יוצקים למעלה רוטב לפי הטעם ומקשטים בשומשום קלוי.




חזרה