שלח להדפסה  
מנות ראשונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

תאנים ממולאות בטופו עם רוטב יין וזעפרן / פיליס גלזר


חומרים (4 מנות)
20 תאנים גדולות
למילוי:
100 גרם טופו רך
מיץ מלימון אחד
3 כפות רוטב סויה
1 בצל קצוץ
5 כפות יין מרסלה
מלח ופלפל
לרוטב:
500 מ"ל יין לבן חצי יבש
12 עגבניות שרי
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ היטב
3 כפות דבש
1 פלפל צ'ילי
6-8 חוטי זעפרן
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל – 180 מעלות צלזיוס.
  2. מכינים את המילוי: חותכים את ראש התאנים ומרוקנים אותן בעדינות מבשרן בכפית. מטגנים את הבצל במחבת חמה עם מעט שמן זית עד להשחמה. מעבירים את הבצל למעבד מזון עם יתר החומרים למילוי, וטוחנים עד לקבלת מחית אחידה וחלקה.
  3. ממלאים את התאנים במחית הטופו ואופים בתנור החם כ – 15 דקות או עד שהתאנה משנה מעט את צורתה.
  4. מכינים את הרוטב: יוצקים את היין לסיר, מביאים לרתיחה ומצמצמים לכ – 1/4 מכמות היין. מוסיפים את העגבניות, הג'ינג'ר, הדבש והצ'לי וממשיכים לבשל עד לצמצום היין בעוד 1/4 כמות.
  5. מוסיפים את הזעפרן ומבשלים דקה נוספת. מסירים מהאש.
  6. הגשה: מסדרים אורז לבן או אורז מלא מבושל במרכז צלחת ומסדרים כ – 5 תאנים סביב האורז.
    יוצקים את הרוטב על האורז ועל הצלחת ומגישים חם

חזרה