שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

תבשיל פולי חומוס ותרד / פיליס גלזר

השילוב בין עלים ירוקים כמו תרד או מנגולד עם פולי חומוס (או עדשים), אהוב בגרסאות שונות לאורך הים-התיכון, המזרח-התיכון, ארצות ערב ואסיה. לפניכם שתי גירסאות נוספות, הודית ואיטלקית.


חומרים (4 מנות)
1 כוס פולי חימצה (חומוס) או כמות כפולה מונבטת
1/2 ק"ג תרד טרי או מנגולד,מנוקה וקצוץ
חומרים לגרסה ההודית:1/2 כפית כורכום 
1/2 כפית פפריקה או פלפל חריף
1 כפית מלח או יותר לפי הטעם
2 כפות חמאה מזוככת (ג'י) , חמאה או שמן
1 בצל קצוץ
1 כפית זרעי חרדל 
1/2 כפית זרעי כמון 
1 כפית גראם מסלה (בחנויות תבלינים)
פלפל שחור לפי הטעם
חומרים לגרסה האיטלקית:1 כף שמן זית 
1 בצל קצוץ
1 כפית זרעי כוסברה כתושים גס
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
מיץ מ-1/2 לימון
תערובת יוגורט: 1 כוס יוגורט,2 שיני שום כתושות,2 כפיות נענע קצוצה
אופן ההכנה
אופן הכנת הגרסה ההודית:

אם משתמשים בחומוס יבש, שורים ומבשלים את פולי החומוס כמו שמתואר למעלה, רק עד שהם חצי מוכנים. מוסיפים כורכום ופפריקה וממשיכים לבשל עד שמוכנים (אם משתמשים בפולים משומרים או מונבטים, מחממים בסיר עם 2/3 כוס נוזלים, הכורכום ופפריקה).

מוסיפים את התרד הקצוץ והמלח וממשיכים לבשל על אש בינונית עד למרקם הרצוי (נוזלי או יבש יותר).

מחממים ג'י או שמן, מטגנים בצל, זרעי חרדל וכמון ומוסיפים עם הגראם מסלה לקטניות. מבשלים מספר דקות נוספות למיזוג הטעמים. טועמים ומתקנים טעם עם עוד מלח או פלפל שחור, אם צריך.מגישים עם אורז.

אופן הכנת הגרסה האיטלקית:

מבשלים את פולי החומוס עד שמוכנים. מסננים ושומרים 3/4 כוס מי בישול בצד. מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עם גרגרי הכוסברה עד שמזהיב. מוסיפים תרד ומטגנים-מבשלים על אש בינונית-גבוהה כ-5 דקות. מוסיפים את פולי החומוס המבושלים או המונבטים ואת מי הבישול, מתבלים בפלפל ומבשלים על אש קטנה ללא מכסה 10-5 דקות עד שהמים כמעט מתאדים. מורידים מהאש ומוסיפים מלח ומיץ לימון. מגישים עם תערובת היוגורט בצד.

גיוון: אפשר להוסיף גם קצת צימוקים או צימוקי קוראנט.

טיפ: אפשר להכין את המתכון ברבע הזמן על-ידי שימוש בפולי חומוס משומר (כמו חומוס שלם תוצרת הארץ, או שעועית לבנה או לוביה של "פורמנז"). עדיף משומר מבכלל לא.








חזרה