1. שוטפים ומקרצפים היטב את הארטישוקים ומקלפים. חותכים לפרוסות גדולות ושמים בכלי זכוכית. מכסים בצלחת (בשום אופן לא בניילון נצמד), מוסיפים כוס מים ומבשלים במיקרו 5-4 דקות (אם אין מיקרו, אפשר לאדות את חתיכות הארטישוקים מעל מים רותחים), עד שהחתיכות מוכנות ורכות. עוצרים ומערבבים ובודקים בזמן הבישול.
2. מוסיפים את האפונה ומבשלים עוד דקה לחימום. מוציאים ומערבבים עם השמן, החמניות (אם משתמשים) והכוסברה, ומגישים.
הערות: אפשר להמיר את האפונה בשעועית ירוקה. הכרחי להשתמש בשמן חמניות-דלעת, כי זה סוד הטעם העשיר. אם באמת מתעצלים, אפשר לאפות את הארטישוקים הלא מקולפים במיקרו, לפתוח לאורך, ולאכול ישר מהקליפה, מקושטים בשמן חמניות-דלעת, כוסברה, פטרוזיליה, או בצל ירוק קצוץ
|