שלח להדפסה  
פסטה

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לזניה עם זוקיני / איילת בן-יוסף

זוקיני הם קישואים ירוקים, קשים, מוצקים וחתיכים ביותר.


חומרים
250 גרם עלי לזניה ללא בישול
2 גביעי גבינה אפשר להשתמש בכל גבינה שיש לכם במקרר-קוטג'5% ,9% גבינת שמנת בטעמים וסוגים שונים
2 ביצים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 זוקיני גדולים, או 4 קטנים
1 כף שמן זית
2 קופסאות קטנות של (של 100 גרם) רסק עגבניות
2 שיני שום כתושות
1 כפית אורגנו יבש
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
  1. מכינים את הזוקיני: פורסים את הזוקינים לפרוסות אלכסוניות דקות, שמים בקערה ויוצקים כף שמן זית ומעט מלח. מערבבים היטב. מחממים מחבת פסים (גריל) עד שהיא חמה מאוד ומניחים את פרוסות הזוקיני על המחבת. קולים את הפרוסות עד להשחמה משני הצדדים. מעבירים לכלי שיתקררו.
  2. מכינים את תערובת הגבינה: בקערה מערבבים את גבינה עם ביצים ופטרוזיליה, מתבלים במלח ופלפל ואפשר להוסיף עוד גבינה אם יש במקרר כמו פטה, בולגרית, צפתית ודומיהן.
  3. מכינים את רוטב העגבניות: מערבבים ביחד רסק עגבניות, שום, אורגנו וחצי כוס מים. מוסיפים מלח ופלפל ואם צריך גם מעט סוכר.
  4. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  5. מרכיבים את הלזניה: בתחתית התבנית מורחים כף מרוטב העגבניות (כדי שהעלים לא ידבקו) ומסדרים שכבה של עלי לזניה. מעליהם יוצקים מחצית מתערובת הגבינה. מעל הגבינה מסדרים שכבה של פרוסות זוקיני קלוי וסוגרים עם עוד שכבת עלי לזניה. על העלים מורחים רוטב עגבניות, יוצקים את שאר תערובת הגבינה ומסדרים שכבה של זוקיני. סוגרים בעלי לזניה, עליהם יוצקים את שארית הרוטב ומפזרים את הגבינה הצהובה.
  6. שולחים את הלזניה לתנור לחצי שעה - עד שהכל מבעבע והגבינה מזהיבה. חשוב לתת ללזניה לנוח קצת לפני שפורסים ומגישים - כדי שהיא תתגבש ותתיצב.

    את הלזניה הזאת אפשר לעשות גם עם חצילים קלויים - בדיוק באותה שיטה.




חזרה