שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קונכיות בצק עלים במילוי פטריות / איילת בן-יוסף

לשומרי הכשרות - אפשר להחליף את החמאה בשמן זית ואת השמנת בשמנת-פרווה.


חומרים
400 גרם בצק עלים
1 ביצה טרופה
1 סלסלה פטריות שמפיניון טריות, קצוצות
50 גרם חמאה
1 מיכל שמנת מתוקה
2 ענפים של טימין
1 שן שום קצוצה
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-1/2 ס"מ. אם אתם משתמשים בבצק עלים שמגיע כבר מרודד - אין צורך לרדד יותר. בעזרת חותכן או רינג מתכת קורצים מהבצק עיגולים. בתוך העיגול מסמנים בעזרת סכין חדה עוד עיגול (או ריבוע) - אבל לא חותכים את הבצק עד הסוף.
  3. מברישים בביצה טרופה את שטח הבצק שבין השוליים והעיגול הפנימי - ושולחים לתנור לרבע שעה - עד שעיגולי הבצק מזהיבים ותופחים.
  4. בזמן שהקונכיות בתנור מתחילים להכין את המלית: ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים את השום, מטגנים כמה שניות ומוסיפים את הפטריות והתימין. מקפיצים את הפטריות שתי דקות. מוסיפים שמנת, מלח ופלפל ומבשלים עוד שתי דקות.
  5. מוציאים את הפטריות לכלי (הן צריכות להישאר מוצקות יחסית) ומשאירים את השמנת במחבת. ממשיכים לבשל ולצמצמם את השמנת, עד שנשארת מחצית מהכמות המקורית.
  6. מרכיבים את המנה: כשהקונכיות יוצאות מהתנור המעגל הפנימי בולט החוצה וניתן בקלות להסיר חלק מהעלים שלו (העלים השחומים). אחרי שעושים את זה שאר העלים "נוחתים" פנימה ונשארת סלסלה עם דפנות זהובים.
  7. מסדרים בתוך כל קונכייה כף ממלית הפטריות ומזלפים מלמעלה עוד כף מרוטב השמנת. מגישים מיד אחרי שממלאים את הקונכיות - אחרת הרוטב מרטיב את התחתית ומסמרטט את המנה.

חזרה