שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגיות מלוחות מהירות / איילת בן-יוסף


חומרים
100 גרם חמאה
1 כוס קמח
1 ביצה
100 גרם גבינה קשה/ או חריפה: בסגנון רוקפור,פרמז'ן,תום וכדומה
1 כף קצח או שומשום קלוי
אופן ההכנה
  1. במערבל מזון מניחים קמח, חמאה וגבינה. מעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומעבדים לבצק אחיד ונוח. הבצק יכול להיות דביק מעט, זה לא נורא.
  2. מוצאים את הבצק ממעבד המזון ויוצקים ממנו "נקניק" עבה. מפזרים קצח על משטח העבודה ומגלגלים את הבצק, שהקצח ידבק אליו היטב. עוטפים בנילון נצמד ושולחים לפריזר לשעה. הבצק צריך להיות קשיח, אבל לא קפוא-למוות (אם הקפאתם אותו מראש - צריך להוציא את הבצק להפשרה על השיש לחצי שעה).
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  4. פורסים את נקניק הבצק לפרוסות דקות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. אופים כ-10 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב. מגישים עם סלסה טריה. חשוב להקפיד ולהוציא את העוגיות בזמן - הן נוטות להישרף במהירות.

חזרה