מאפה פולנטה
/ איילת בן-יוסף
כמו פיצה - על בסיס פולנטה.
|
חומרים
|
1 כמות מתכון בסיסי של פולטנה (ראו מימין) |
1 קופסה עגבניות מרוסקות |
1 שן שום קצוצה |
1 בצל קטן, קצוץ |
1 כפית אורגנו |
100 גרם גבינה צהובה מגוררת |
מלח ופלפל שחור טחון טרי |
תוספות: |
פטריות ,זיתים,שאריו גבינה קשה,פלפלים קלויים, או כל דבר אחר שיש במקרר |
אופן ההכנה |
- מכינים פולנטה לפי המתכון הבסיסי (מימין).
- מעבירים את תכולת הסיר לתבנית רחבה, עטופה בנייר אפייה. מניחים לפולנטה להתקשות מעט.
- בנתיים מחממים תנור על מצב גריל ל-200 מעלות צלזיוס ומכינים את הרוטב: מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד שמתרכך. מוסיפים שום ואת העגבניות המגורדות. מתבלים וטועמים. אם חמוץ מדי מוסיפים גם כפית סוכר. מבשלים עוד 10 דקות ומורידים מהאש.
- יוצקים את רוטב העגבניות על הפולנטה. מסדרים למעלה תוספות ומפזרים מעל הכל גבינה צהובה.
- שולחים את המאפה לתנור לרבע שעה, עד שהגבינה מבעבעת. ממתינים מעט לפני שטורפים.
|
חזרה |