שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פלפלים קלויים / איילת בן-יוסף

לא מדובר בהמצאת הגלגל, אבל זו הגירסה שלי לפלפלים קלויים בתחמיץ.


חומרים
6 פלפלים, 2 מכל צבע
4 שיני שום פרוסות
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס חומץ בלסמי
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור במצב גריל לטמפרטורה הכי גבוהה.
  2. מסדרים על תבנית את הפלפלים ומכניסים לתנור כעבור 15 דקות (או כשצד אחת מתחיל להשחיר) הופכים את הפלפלים וממשיכים לאפות ולסובב עד שכל הצדדים נקלים. מכבים את התנור ומשאירים את התבנית בפנים. הולכים לתלות כביסה, מכינים קפה ומוציאים את התבנית מהתנור עכשיו אפשר לקלוף את הפלפלים בקלות. כלל שתמתינו יותר כך מלאכת הקילוף תהייה קלה יותר.
  3. מסלקים את העוקצים והזרעים וחותכים את הפלפלים לרצועות. מניחים בקערה ומוסיפים שיני שום פרוסות, שמן, חומץ ומלח. שולחים למקרר ללילה לפחות לפני מתחילים לזלול.

    את הגבינה והפלפלים כדאי לאכול עם לחם טוב או פיתות

חזרה