שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט חסה וקרמבולה / טובה ארן , מתוך הספר "ירקות ירקות ירקות"


חומרים
1 ראש חסה אמריקאית או ערבית
2 קרמבולות (פרי הכוכב)
1 פלפל אדום
2 כפות מיונז
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
קורט מלח
אופן ההכנה
  1. מפרקים את עלי החסה, שוטפים במים קרים ומסננים, קורעים את עלי החסה לפיסות גסות.
  2. שוטפים את הקרמבולות ואת הפלפל. חותכים את הפלפל לרצועות, פורסים את הקרמבולות לפרוסות בעובי ½ ס"מ.
  3. ממלאים את הקערה בקרעי החסה, מצמידים את פרוסות הקרמבולה ורצועות הפלפל לדפנות הקערה ההגשה ועל עלי החסה.
  4. מערבבים יחד את כל מצרכי הרוטב (רצוי לנער היטב בצנצנת סגורה). בזמן ההגשה יוצקים את הרוטב על הסלט.

    סלט זה רצוי להגיש בקערת זכוכית שקופה וגבוהה, דבר המבליט את יופיו של הסלט.

חזרה