שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מגדל ירקות וגבינה / טובה ארן, מתוך הספר "ירקות ירקות ירקות"

כל יופיו של "המגדל" הוא בהשתקפותו מתוך קערת זכוכית שקופה וגבוהה.


חומרים
צרור עלים ירוקים כגון: רוקט, סלק צעיר, ריחן וכו'
2-1 עגבניות קשות ובשלות פרוסות
20-15 זיתים שחורים מגולענים
15-20 כדורי לבנה או כדורי מוצרלה קטנים
2-1 בצלים סגולים פרוסים
3-2 מלפפונים טריים (לא קלופים) פרוסים
15-20 עגבניות שרי
2-3 ביצים קשות חתוכות לרבעים
מלח ופלפל שחור לטעם
לרוטב:
1/3 כוס שמן זית
2-1 כפות חומץ בלסמי
1/4 כוס מיץ לימון
1/4 כפית סוכר
מלח לטעם
לקישוט:
עלי ריחן
אופן ההכנה
  1. מסדרים את הירקות, הזיתים וכדורי הגבינה שכבות-שכבות (את הירקות הפרוסים מסדרים בצורת רעפים – רצוי לפי סדר המצרכים – כך שיתקבל משחק צבעים יפה).
  2. בין השכבות מפזרים מעט מאוד מלח ופלפל ומטפטפים מעט מן הרוטב. מקשטים ברבעי ביצים קשות ועלי ריחן.
  3. הכנת הרוטב: שמים את כל המצרכים בתוך צנצנת הנסגרת היטב ומנערים היטב, או טורפים בקערית במטרפת יד קטנה.

חזרה