שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

שעועית בפטריות / טובה ארן, מתוך הספר "ירקות ירקות ירקות"


חומרים
800 גרם שעועית ירוקה ארוכה, מוקפאת
2 ליטר מים רותחים
קערה גדולה עם מים קרים וקוביות קרח
1 בצל גדול קצוץ דק
3-2 כפות שמן קנולה או שמן זית
1 כפית סוכר
300 גרם פטריות פרוסות
1 כף שטוחה אבקת מרק מטעם עוף (פרווה)
1/2 כוס מים חמים
1 כפית שום כתוש
מלח ופלפל לבן לטעם
2 כפות שמיר קצוץ דק
1/3 כוס יין לבן חצי יבש או 1 כף מיץ לימון
אופן ההכנה
  1. מפשירים ושמים את השעועית בסיר, מוסיפים מלח, יוצקים מים רותחים ומביאים לרתיחה.
  2. מבשלים כ-3-4 דקות, מסננים ומיד מעבירים לקערת מי קרח, משהים כ-3 דקות ומסננים.
  3. במחבת רחבה ועמוקה מאדים בשמן את הבצל לגוון זגוגי, מפזרים את הסוכר, מוסיפים את הפטריות הפרוסות ומערבבים היטב, מאדים 2-3 דקות.
  4. בוללים את אבקת המרק במים ומוסיפים למחבת. מתבלים בשום, מלח ופלפל.
  5. מוסיפים את השעועית המסוננת ומערבבים היטב. מבשלים על להבה נמוכה כ-5 דקות במחבת חצי מכוסה. 2 דקות לפני גמר הבישול מוסיפים את השמיר והיין, מערבבים היטב ומגישים מיד.

חזרה