שלח להדפסה  
מנות ראשונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

"כבד קצוץ" צמחוני / טובה ארן, מתוך הספר "ירקות ירקות ירקות"


חומרים
1 כוס מחית תפוחי-אדמה
2-3 כפות שמן קנולה
2 בצלים גדולים קצוצים דק מאוד
1/3 כפית סוכר
2 כוסות קוביות פטריות שמפיניון טריות
6 ביצים קשות
1 בצל קטן סגול קצוץ דק (לא חובה)
1/2 כוס עירית קצוצה דק
מלח ופלפל שחור לטעם
לקישוט:
4 ראשי פטריות בינוניים
רצועות עירית חתוכה באורך 2 ס"מ
18 עגבניות שרי
עלי ריחן
אופן ההכנה
  1. במחבת רחבה מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל ומאדים תוך כדי ערבוב 3-4 דקות, מפזרים את הסוכר וממשיכים לאדות עד להזהבה קלה של הבצל.
  2. מוציאים את הבצל לקערה, מוסיפים את הפטריות למחבת, מנמיכים את הלהבה ומכסים חלקית את המחבת, וממשיכים לאדות את הפטריות כ-7-8 דקות, מדי פעם מערבבים. בשתי הדקות האחרונות מטגנים ללא כיסוי אבל תוך ערבוב.
  3. מצננים את הפטריות, שמים בקערה עם הבצל, מוסיפים את מחית תפוחי-האדמה.
  4. קוצצים או מועכים את הביצים, מוסיפים את כל שאר המצרכים, מערבבים היטב לעיסה אחידה, משהים כחצי שעה למיצוי הטעמים, טועמים ומשפרים את הטעם במלח ובפלפל, ומערבבים.
  5. פורסים את ראשי הפטריות לפרוסות ומטגנים קלות במעט שמן, ומצננים על מגבת נייר.
  6. מרפדים את התבנית בניילון נצמד, מצמידים לניילון פרוסות פטריה מטוגנות קל ורצועות קטנות של עירית וממלאים את הכלי בסלט הפטריות – דוחסים היטב-היטב, מכסים ומשהים לפחות 1-2 שעות במקרר לעיצוב הסלט.
  7. הופכים את הכלי עם הסלט על צלחת הגשה, מקשטים בעלי ריחן ועגבניות שרי.

    הערה: אפשר להעשיר את הסלט ב-½ כוס קוביות קטנות של פסטרמה מטוגנות!

חזרה