שלח להדפסה  
ממולאים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קוסה מחשי - קישואים ממולאים / גרסיה גרגו , מתוך הספר "הבישול הלבנוני"


חומרים
12 קישואים קטנים
למלית:
250 גרם בשר טחון
1/2 כוס אורז שטוף
1/2 כפית קינמון
מלח
פלפל שחור
לבישול:
שמן לטיגון
1/4 כוס דבש רימונים או 100 גרם רסק עגבניות
מיץ מ-2 לימונים
מים לבישול
1 כף מלח
אופן ההכנה
  1. שוטפים את הקישואים, מגרדים את הקליפה החיצונית ומוציאים את ליבת הקישוא בעזרת מכשיר מיוחד (ראו להלן). מקפידים ששולי הקישוא יישארו שלמים.
  2. מערבבים יחד בשר, אורז ותבלינים. לשים את התערובת ביד, עד שמתקבלת עיסה אחידה.
  3. ממלאים כל קישוא בתערובת עד ל-¼ מאורכו.
  4. מטגנים את הקישואים הממולאים מכל הצדדים בשמן חם עד להזהבה.
  5. מניחים את הקישואים בסיר, מוסיפים מים עד לכיסוי, מוסיפים דבש רימונים או רסק עגבניות, מיץ לימון ומלח.
  6. מבשלים כשעתיים על אש נמוכה, עד שהנוזלים מתאדים.

    גיוון: אפשר להוסיף לסיר הקישואים הממולאים 100 גרם משמשים ושזיפים מיובשים.

    טיפים:
    כדי לרוקן את הליבה של הקישואים ביתר קלות, כדאי לחתוך את ראש הקישוא ולאחר מכן לטבול אותו במלח לכמה דקות. כדאי להוציא את הליבה בעזרת מכשיר שנשקרא "מנקרת קוסא" – מין ידית מחוברת לצינור ארוך ומעוגל, שאפשר למצוא בקלות בשווקים כמו שוק לוינסקי בתל-אביב.



חזרה