|
|
|
|
קוסה מחשי - קישואים ממולאים
/ גרסיה גרגו , מתוך הספר "הבישול הלבנוני"
|
חומרים
|
12 קישואים קטנים |
למלית: |
250 גרם בשר טחון |
1/2 כוס אורז שטוף |
1/2 כפית קינמון |
מלח |
פלפל שחור |
לבישול: |
שמן לטיגון |
1/4 כוס דבש רימונים או 100 גרם רסק עגבניות |
מיץ מ-2 לימונים |
מים לבישול |
1 כף מלח |
אופן ההכנה |
- שוטפים את הקישואים, מגרדים את הקליפה החיצונית ומוציאים את ליבת הקישוא בעזרת מכשיר מיוחד (ראו להלן). מקפידים ששולי הקישוא יישארו שלמים.
- מערבבים יחד בשר, אורז ותבלינים. לשים את התערובת ביד, עד שמתקבלת עיסה אחידה.
- ממלאים כל קישוא בתערובת עד ל-¼ מאורכו.
- מטגנים את הקישואים הממולאים מכל הצדדים בשמן חם עד להזהבה.
- מניחים את הקישואים בסיר, מוסיפים מים עד לכיסוי, מוסיפים דבש רימונים או רסק עגבניות, מיץ לימון ומלח.
- מבשלים כשעתיים על אש נמוכה, עד שהנוזלים מתאדים.
גיוון: אפשר להוסיף לסיר הקישואים הממולאים 100 גרם משמשים ושזיפים מיובשים.
טיפים: כדי לרוקן את הליבה של הקישואים ביתר קלות, כדאי לחתוך את ראש הקישוא ולאחר מכן לטבול אותו במלח לכמה דקות. כדאי להוציא את הליבה בעזרת מכשיר שנשקרא "מנקרת קוסא" – מין ידית מחוברת לצינור ארוך ומעוגל, שאפשר למצוא בקלות בשווקים כמו שוק לוינסקי בתל-אביב.
| חזרה | | |