שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

כנאפה בל ג'יבנה / גרסיה גרגו , מתוך הספר "הבישול הלבנוני"

אטריות קדאיף, הנקראות גם שערות קדאיף, הן לבנות ועשיות מקמח, אפשר להשיג אצל מוכר גבינות וזיתים, בשווקים כדוגמת שוק לוינסקי.


חומרים
200 גרם מרגרינה מומסת
500 גרם אטריות קדאיף  
למלית:1 כוס סולת 
4 כוסות חלב 
1/2 כוס סוכר 
2 כפות מי ורדים 
500 גרם גבינת קוטג' או "ריקוטה"
בצק להצעת הגיוון:1/2 3  כוסות סולת 
1/2 כוס קמח 
200 גרם מרגרינה מומסת
1 כוס סוכר 
1 כף מי ורדים 
15 גרם שמרים יבשים 
1 כוס חלב 
לסירופ:סירופ אטר (ראה בהמשך)
כוס מים 3/4
2 כוסות סוכר 
1 כף מיץ לימון 
1 כפית מי ורדים 
כלים:תבנית מלבנית 30X40
אופן ההכנה
1. ממיסים את המרגרינה, יוצקים על אטריות הקדאיף ומערבבים היטב.

2. מבשלים את הסולת עם החלב על אש קטנה, תוך כדי בחישה. כשהדייסה סמיכה ואחידה מוסיפים סוכר ומי ורדים. מצננים 3-4 שעות.

3. משטחים מחצית מכמות האטריות בתבנית, ויוצקים עליהן את תערובת הסולת. עליה מפזרים את הגבינה בשכבה אחידה, ומכסים ביתרת האטריות.

4. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני, ואופים כ-45 דקות, עד שהמאפה מזהיב.

5. מכינים את הסירופ: מרתיחים את המים והסוכר בסיר קטן, ומבשלים כ-10 דקות על אש קטנה עד שהנוזל מסמיך מעט. מוסיפים את מיץ הלימון ומי הוורדים. מסירים מן האש ומצננים.

6.לקראת ההגשה מחממים את המאפה, חותכים למנות ויוצקים עליו סירופ קר.

גיוון: במקום אטריות הקדאיף אפשר להכין את המאפה מבצק ביתי (מומלץ ביותר).

1. לשים מכל החומרים בצק אחיד ומניחים לשעה בצד.

2. משטחים בתבנית שכבת בצק בעובי של כ-1 ס"מ. מסדרים עליה את מלית הסולת ואת הגבינה, כאמור לעיל. מכסים בשכבת בצק בעובי של כ-½1 ס"מ.

3. אופים 35 דקות בחום בינוני עד להזהבה.

4. להגשה, חותכים למנות ויוצקים את הסירופ.

.


חזרה