כנאפה בל ג'יבנה
/ גרסיה גרגו , מתוך הספר "הבישול הלבנוני"
אטריות קדאיף, הנקראות גם שערות קדאיף, הן לבנות ועשיות מקמח, אפשר להשיג אצל מוכר גבינות וזיתים, בשווקים כדוגמת שוק לוינסקי.
|
חומרים
|
200 גרם מרגרינה מומסת |
500 גרם אטריות קדאיף |
למלית:1 כוס סולת |
4 כוסות חלב |
1/2 כוס סוכר |
2 כפות מי ורדים |
500 גרם גבינת קוטג' או "ריקוטה" |
בצק להצעת הגיוון:1/2 3 כוסות סולת |
1/2 כוס קמח |
200 גרם מרגרינה מומסת |
1 כוס סוכר |
1 כף מי ורדים |
15 גרם שמרים יבשים |
1 כוס חלב |
לסירופ:סירופ אטר (ראה בהמשך) |
כוס מים 3/4 |
2 כוסות סוכר |
1 כף מיץ לימון |
1 כפית מי ורדים |
כלים:תבנית מלבנית 30X40 |
אופן ההכנה |
1. ממיסים את המרגרינה, יוצקים על אטריות הקדאיף ומערבבים היטב.
2. מבשלים את הסולת עם החלב על אש קטנה, תוך כדי בחישה. כשהדייסה סמיכה ואחידה מוסיפים סוכר ומי ורדים. מצננים 3-4 שעות.
3. משטחים מחצית מכמות האטריות בתבנית, ויוצקים עליהן את תערובת הסולת. עליה מפזרים את הגבינה בשכבה אחידה, ומכסים ביתרת האטריות.
4. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני, ואופים כ-45 דקות, עד שהמאפה מזהיב.
5. מכינים את הסירופ: מרתיחים את המים והסוכר בסיר קטן, ומבשלים כ-10 דקות על אש קטנה עד שהנוזל מסמיך מעט. מוסיפים את מיץ הלימון ומי הוורדים. מסירים מן האש ומצננים.
6.לקראת ההגשה מחממים את המאפה, חותכים למנות ויוצקים עליו סירופ קר.
גיוון: במקום אטריות הקדאיף אפשר להכין את המאפה מבצק ביתי (מומלץ ביותר).
1. לשים מכל החומרים בצק אחיד ומניחים לשעה בצד.
2. משטחים בתבנית שכבת בצק בעובי של כ-1 ס"מ. מסדרים עליה את מלית הסולת ואת הגבינה, כאמור לעיל. מכסים בשכבת בצק בעובי של כ-½1 ס"מ.
3. אופים 35 דקות בחום בינוני עד להזהבה.
4. להגשה, חותכים למנות ויוצקים את הסירופ.
.
|
חזרה |