שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קוסקוס עם ירקות קיץ קלויים והמון עשבי תיבול / ג'יימי אוליבר, מתוך הספר "שובו של השף העירום"

המתכון הזה שונה מעט ממתכוני קוסקוס רגילים, מפני שבמקום לבשל או לאדות את הקוסקוס, אני משרה אותו כמות שהוא ומתבל ברוטב ממש טעים. לדעתי זה מה שנותן לו מירקם נגיס ומעניין.


חומרים (4 מנות)
250 גרם קוסקוס אינסטנט
1/4 1 כוסות מים קרים
3 פלפלים אדומים
חופן אספרגוס טריים, מנוקים וקלופים, אם יש צורך
2-3 קישואים קטנים מוצקים, או קישואים שוחים מסולסלים, פרוסים
צרור קטן בצל ירוק מנוקה וקצוץ דק
2-4 פלפלים אדומים חריפים, פרוסים דק וללא גרעינים
עשבי תיבול טריים מעורבים (בזיליקום , כוסברה, נענע, פטרוזיליה), קרועים לפיסות
רוטב שמן זית ומיץ לימון (מערבבים 4 כפות לימון, 10 כפות שמן ומתבלים במלח ופלפל)
מלח ופלפל שחור טחון טרי
חומץ בן יין אדום
אופן ההכנה
  1. שמים את הקוסקוס בקערה יחד עם המים הקרים, המים מתחילים לרכך את הקוסקוס, ותוכלו לראות איך הם נספגים ונעלמים.
  2. בזמן שהקוסקוס מתרכך, צריך לקלות את הפלפלים. אני מניח אותם ישירות על להבת הגז הפתוחה. אם אין לכם כיריים של גז, שימו אותם מתחת לגריל שבתנור. בשני המקרים משחירים את הפלפלים מכל הצדדים. כשהפלפלים מוכנים, שמים אותם בשקית פלסטיק, עוטפים בניילון נצמד או מניחים בקערה מכוסה ל 5 דקות עד שיתקררו. האדים שמשתחררים יהפכו את מלאכת הקילוף והוצאת הגרעינים לקלה יותר. מסירים את הקליפה, מוציאים את הגרעינים וקוצצים גס.
  3. במחבת צלעות צורבים קלות את האספרגוס ופרוסות הקישואים משני הצדדים ואז זורקים אותם לקערה של הקוסקוס יחד עם הפלפלים, הבצלים הירוקים, הפלפלים החריפים ועשבי התיבול הקרועים. מערבבים היטב.
  4. מוסיפים את רוטב שמן הזית ומיץ הלימון ומערבבים היטב. לבסוף טועמים ומתבלים במלח ובפלפל ובכמה הזלפות של חומץ בן יין אדום לטובת החמיצות. מקסים, לא? וגם יפהפה.
חזרה