שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק פירות ים, עשבי תיבול, לחם קלוי ואיולי שום / ג'יימי אוליבר, מתוך הספר "שובו של השף העירום"

המרק הזה הוא מיוחד במינו. אם מישהו היה מכין לי כזה דבר, הייתי מאוד מתרשם. תנסו - אתם תאהבו את זה. אני מבסס את המרק הזה בעיקר על צדפות, כי הן טעימות וזולות. אתם יכולים להוסיף איזה פירות ים שתרצו. האיולי אינו חיוני למרק הזה, אבל הוא נפלא וכדאי לנסות.


חומרים (6 מנות)
800 גרם דגים ופירות ים מעורבים (קלמארי, ראשי דיונונים, ברבוניה, שרימפס, ושד הים)
800 גרם צדפות
400 גרם עגבניות משומרות או 8 עגבניות בשלות
שמן זית כתית מעולה
2 שיני שום קלופות ופרוסות
2-3 פלפלים אדומים חריפים, מנוקים מגרעינים ופרוסים דק
2 חופנים נדיבים של פרוסות קישואים דקות
2 כוסות גדולות יין לבן
מלח ופלפל שחור טחון טרי
עשבי תיבול טריים, קרועים (בזיליקום, פטרוזיליה, עלי שומר, מיורן)
1 לימון
לאיולי שום:
1 שן שום קלופה
1 כפית מלח
1 חלמון מביצה גדולה
1 כפית חרדל דיז'ון
1/3 2 כוסות שמן זית כתית
מיץ לימון לפי הטעם
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
1. תחילה מנקים את הדגים ופירות הים. בדרך כלל אני מבקש ממוכר הדגים לקשקש, לנקות ולחלק את הדגים לפילטים ולנקות את הקלמרי – זה חוסך בלגן. כל מה שנשאר לי לעשות זה להסיר את "הזקנקן" מהצדפות (לישראל הן מגיעות על פי רוב נקיות).
2. אם משתמשים בעגבניות טריות, חוצים אותם ומוציאים מהן את הגרעינים ואז מכניסים למים רותחים למשך דקה – זה משחרר את הקליפות – שוטפים בזריזות מתחת לזרם מים קרים ומסירים את הקליפות בקלות בעזרת האצבעות.
3. מוזגים 4 מזיגות נדיבות של שמן זית כתית מעולה לתוך סיר חם ומוסיפים לתוכו את הצדפות. זורקים פנימה את השום, הפלפל ומלמעלה את הקישואים, מנערים את הסיר ואז מוסיפים את היין הלבן.
4. כשהסיר מתחיל לרחוש, זורקים פנימה את העגבניות ומועכים אותן, ומעליהן מניחים את הדגים ופירות הים. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל על להבה נמוכה עד שכל הצדפות נפתחות. נפטרים מהצדפות שלא נפתחו.
5. מתבלים במלח ובפלפל שחור טחון טרי ומוסיפים את עשבי התיבול. מוזגים את המרק לקערות מרק גדולות מעל פרוסות לחם קלוי, ואם אתם רוצים לעשות את זה ממש איכותי, מוסיפים תלולית גדולה של איולי שום ופלח לימון.
6. להכנת האיולי: מועכים, או קוצצים את השום ומערבבים עם כפית המלח. בקערית, טורפים את חלמון הביצה יחד עם החרדל ומתחילים להוסיף באיטיות, טיפה אחר טיפה, שמן זית. מרגע שהוספתם רבע מהכמות של שמן הזית אפשר להתחיל להוסיף אותו בכמויות גדולות יותר. מוסיפים את השום ומיץ הלימון יחד עם תוספות טעם אפשריות כמו בזיליקום, עלי שומר או שמיר. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם, ומוסיפים עוד קצת מיץ לימון לפי הטעם.
חזרה