שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק חומוס וכרישה / ג'יימי אוליבר, מתוך הספר "השף העירום"

זהו מתכון שחברי האוסטרלי בנדר מצא בספר מתכונים ישן. המרק מהיר, קל להכנה וטעמו פנטסטי. החומוס יוצא ממש רך, עם טעם של עוד, והכרישה יוצאת משיית ומתוקה. אלה סתם שני טעמים פשוטים, ואפילו שאני טיפוס של עשבי תיבול טריים, אני נורא אוהב את המרק המקסים והקליל הזה.


חומרים (6 מנות)
300 גרם גרגרי חומוס מושרים למשך הלילה
1 תפוח אדמה בינוני, מקולף
5 כרישות בינוניות
חתיכת חמאה
2 שיני שום פרוסות דק
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
1 ליטר ציר עוף או ירקות (קישור למתכון מימין)
גבינת פרמזן מגוררת
שמן זית כתית מעולה
אופן ההכנה
  1. שוטפים את גרגרי החומוס המושרים, מכסים במים ומבשלים עם תפוח אדמה עד שהם מתרככים.
  2. מסירים את הגלדים החיצוניים של הכרישות, חוצים אותן לאורכן, מהשורש כלפי מעלה, שוטפים היטב, ולאחר מכן פורסים דק.
  3. מחממים סיר בעל תחתית עבה, מוסיפים את השמן ואת החמאה. מוסיפים את הכרישות והשום לסיר ומטגנים בעדינות עם קמצוץ מלח עד שהירקות רכים ומתוקים. מוסיפים את גרגרי החומוס ואת תפוח האדמה - מסוננים - ומבשלים דקה. מוסיפים כשני שלישים מהציר ומבשלים 15 דקות.
  4. כעת עליכם להחליט אם אתם רוצים לטחון את המרק במעבד מזון או להשאיר אותו כמו שהוא, או לעשות מה שאני עושה, כלומר לרסק חצי מהמרק ולהשאיר חצי כמו שהוא - זה נותן תחושה נעימה וחלקה ועדיין המרקם נשמר.
  5. מוסיפים מהציר שנותר את הכמות הדרושה כדי להגיע למרקם הרצוי, בודקים את התיבול ומוסיפים פרמזן לפי הטעם כדי לעגל את הטעמים.

    המרק הזה בהחלט מכובד בתור מנה ראשונה, אבל אני מעדיף אותו בקערית גדולה לארוחת צהרים, בתוספת כמה טיפות משמן הזית הכי משובח שלי, מעט פלפל שחור ועוד גבינת פרמזן מגוררת.
חזרה