שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טמפורה ירקות / ג'יימי אוליבר, מתוך הספר "השף העירום"

בלילה לטמפורה היא שימושית וקלה להכנה, אפשר להשתמש בה פחות או יותר עם כל ירק, כל עוד הוא חתוך מספיק דק כך שיתבשל ויתרכך בזמן שלוקח לבלילה להפוך פריכה. טמפורה טובה צריכה להיות פריכה, וצריך להכין אותה מהר ולאכול אותה מיד. אפשר לאכול טמפורה ירקות כמנה ראשונה, עם מלח גס מפוזר מעל, חצאי לימונים או ליימים ואולי כמה מטבלים. המנה הזאת יכולה גם ללוות בשר מבושל בפשטות או דג וסלט.


חומרים
200 גרם (1.5 כוסות) קמח רגיל
100 גרם קורנפלור (עמילן תירס)
מי קרח (עדיף סודה)
מבחר ירקות
אופן ההכנה
  1. שמים את הקמח והקורנפלור בקערה. בעזרת ידית של כף או מקל אכילה מערבבים ובוחשים פנימה את מי הקרח, עד שהבלילה מקבלת מרקם קצת יותר סמיך משמנת מתוקה. אל תערבבו עד הסוף, כי הטמפורה ידועה בגושישי הקמח שלה.
  2. טובלים בבלילה את הירקות החתוכים (קישואים, בצל, חצילים, גזר, בטטות, שעועית ירוקה דקה, ברוקולי, פטריות יער, עשבי תיבול טריים, עלים ירוקים - כל ירק יתאים, אבל אלה הכי מקובלים) ומנערים מבלילה עודפת.
  3. מטגנים את הירקות בשמן עמוק בחום של 200 מעלות (אם אין לכם סיר טיגון עמוק אפשר להשתמש בווק או במחבת - צריך רק שמן נקי בגובה של 7 סנטימטרים), עד שהבלילה קצת זהובה ופריכה (כל כמות גדולה של שמן רותח במטבח, בעיקר בווק שאינו תמיד יציב, מפחידה אותי עד מוות - אנא היזהרו ואל תשאירו את הווק ללא השגחה). הופכים את הירקות מדי פעם, כדי לוודא ששני הצדדים מטגנים באופן אחיד, דגים אותם בעזרת כף מחוררת ומנערים משמן עודף. מניחים על מגבות נייר ואוכלים מהר ככל האפשר.
  4. צריך לאכול את הירקות מהר, כי ככל שהם מתקררים בתוך הבלילה, הם מתחילים להזיע והופכים אותה רכה יותר ופריכה פחות.


חזרה