|
|
|
|
עוגת גבינת שמנת משובחת
/ שרי אנסקי, מתוך הספר " האוכל"
|
חומרים
|
4 ביצים |
3/4 כוס סוכר |
800 גרם 3% או 9% גבינת שמנת (פילדלפיה או סימפוניה) |
2 כפות קורנפלור |
לבסיס: |
150 גרם עוגיות כהות משובחות (מסוג לוטוס בטעם קרמל, עוגיות ג'ינג'ר) |
עוגיות סוכר חום חום וקינמן של LU או עוגיות שוקולד כהות מסוג אחר) |
100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות |
1/2 כפית קליפת תפוז מגוררת |
1 כף סוכר |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור ל 100 מעלות צלזיוס.
- טוחנים את חומרי הבסיס במעבד מזון, מרפדים בגרגרים הלחים שנוצרו תחתית של תבנית קפיצית יבשה (מס' 26) ומהדקים היטב (לא משמנים את התבנית לפני ההכנה).
- מפרידים את הביצים. מקציפים את החלבונים ב-2 כפות מכמות הסוכר. במעבד מזון שמים את החלמונים, הגבינה, שארית הסוכר והקורנפלור ומעבדים לתערובת חלקה.
- מערבבים את תערובת הגבינה במהירות אך בעדינות ב-1/3 מכמות הקצף. עכשיו התערובת אוורירית יותר וקל לקפל לתוכה את שאר הקצף. צריך לקפל במהירות ולא להתפתות לערבב, כי כך מאבדים את אווריריות הקצף. מקפלים תוך כדי ציור הספרה 8 באלכסונים גדולים לכל הצדדים עד שנעלמים גושי הקצף הלבנים.
- יוצקים את התערובת על ריפוד הביסקוויטים המהודקים. אופים 3 שעות. לא מקצרים את הזמן על ידי הגברת החום, כל הפטנט בעוגה הזאת הוא לעשות זאת כך בלבד. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור עד שהיא מתקררת לגמרי, לפחות 4 שעות. מכסים ומאחסנים במקרר.
אפשר לערבב שקית סוכר וניל ב-2 גביעי חמוצה, למרוח על העוגה מיד לאחר האפייה ולהחזיר את העוגה לתנור למשך כל תהליך ההתקררות.
| חזרה | | |