שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגיות חמאה הולנדיות / מיכל לוי-אלחלל, מתוך הספר "עוגיות ועוד"

סימן ההיכר של עוגיות מגרות אלו הוא השקד הנעוץ בטבורן. החומרים יספיקו לכ-40 עוגיות.


חומרים
250 גרם חמאה בטמפ' החדר
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
3 חלבונים
3 כוסות (375 גרם) קמח
לציפוי:
50 שקדים (עם הקליפה)
1 חלבון מוקצף קלות
3-2 כפות סוכר
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור לחום בינוני (175 מעלות). מרפדים תבניות תנור בנייר אפייה.
  2. שמים את החמאה והסוכר בקערת המערבל ומקציפים 3-4 דקות במהירות גבוהה, עד שהחמאה מבהירה. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים את הווניל והחלבונים, עד שהם נבלעים בחמאה. מוסיפים את הקמח ומערבלים עד שנוצר גוש בצק (אם הבצק דביק מדי מוסיפים 2-3 כפות קמח). עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כחצי שעה.
  3. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר כ-2 ס"מ, נועצים שקד במרכזו של כל כדור ומניחים בתבנית, כך שהשקד יפנה כלפי מעלה. מורחים את העוגיות בחלבון, בוזקים עליהם סוכר ואופים 20-25 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות בשוליים. אפשר לאחסן בכלי אטום שבוע לפחות.

חזרה