שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגיות תחרה עדינות / מיכל לוי-אלחלל

עוגיות אלגנטיות ומעודנות במיוחד. העיקרון פשוט, אבל כדי להשיג תוצאה מוצלחת מומלץ לגייס מנה נדיבה של סבלנות. שני הטעמים המוצעים כאן נפלאים, אך הלימון הוא המיוחד מביניהם. החומרים מספיקים לכ-40 עוגיות.


חומרים
100 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
קליפה מגוררת מ-1 לימון (או תפוז)
2 כפות סוכר
2.5 כפות מיץ לימון (או תפוז)
75 גרם חמאה מומסת
אופן ההכנה
  1. מערבבים את אבקת הסוכר עם הקליפה בקערה בינונית. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים במרית פלסטיק, עד שהמרקם אחיד. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כשעתיים.
  2. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות). מרפדים תבניות בנייר אפייה ומשמנים.
  3. מפזרים על נייר האפייה כפיות מהעיסה, במרווחים גדולים. משטחים כל תלולית לעיגול דק בקוטר כ-6 ס"מ ואופים 10 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות. מוציאים את נייר האפייה עם העוגיות, מניחים על משטח שיש ומצננים כחצי דקה. מפרידים את העוגיות מהנייר, בעדינות, ומגלגלים אותן על מערוך או בקבוק, לפי הצורה הרצויה. משהים כחצי דקה, עד שהעוגיות מתקשות ומעבירים לכלי אטום. העוגיות נשמרות כשבוע במקום קריר ויבש.
  4. טיפ: העוגיות עדינות מאוד ולכן חשוב לעבוד בזהירות יתרה עם הוצאתן מהתנור. זהו הסוד להצלחת המתכון.

חזרה