|
|
|
|
מוסקה חצילים חלבית
/ אורית נצר
|
חומרים (6 מנות)
|
3 חצילים סגולים כהים גדולים |
1 כוס שמן לטיגון |
לבלילה: |
4 ביצים |
1 כוס חלב |
כפית פלפל |
2 כוסות קמח |
1 שקית אבקת אפיה |
1 כף חרדל |
לשכבת הגבינה: |
קופסת גבינה 5% |
1 קופסת גבינת קוטג' 5% |
1 שמנת לקצפת |
1 שמנת חמוצה |
100 גרם גבינה בולגרית מגוררת |
100 גרם גבינה צהובה מגוררת |
4 ביצים |
כוס זיתים ירוקים |
1/2 כוס קמח |
לרוטב: |
1 שמנת מתוקה |
3 כפות קמח |
2 כפות אבקת מרק בצל |
1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת |
אופן ההכנה |
- פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 2 ס"מ. מערבבים את כל חומרי הבלילה. מחממים את השמן במחבת, טובלים את החצילים בבלילה, מטגנים, מוציאים ומניחים על נייר סופג.
- מערבבים את כל הגבינות וכו. מסדרים בתבנית 26 מרובעת שכבה של חצילים מעליה שכבה של גבינות, עוד שכבה של חצלים ועוד שכבת גבינות.
- מערבים את כל חומרי הרוטב ומחממים במיקרוגל במשל 1/2 2 דקות, או כל להבה בינונית במשך 5 דקות (לא להרתיח). יוצקים על המוסקה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס במשך 20-25 דקות.
הערה: אפשר להקפיא, להוציא ולחמם - כמו טרי.
| חזרה | | |