שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מוסקה חצילים חלבית / אורית נצר


חומרים (6 מנות)
3 חצילים סגולים כהים גדולים
1 כוס שמן לטיגון
לבלילה:
4 ביצים
1 כוס חלב
כפית פלפל
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1 כף חרדל
לשכבת הגבינה:
קופסת גבינה 5%
1 קופסת גבינת קוטג' 5%
1 שמנת לקצפת
1 שמנת חמוצה
100 גרם גבינה בולגרית מגוררת
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
4 ביצים
כוס זיתים ירוקים
1/2 כוס קמח
לרוטב:
1 שמנת מתוקה
3 כפות קמח
2 כפות אבקת מרק בצל
1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת
אופן ההכנה
  1. פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 2 ס"מ. מערבבים את כל חומרי הבלילה. מחממים את השמן במחבת, טובלים את החצילים בבלילה, מטגנים, מוציאים ומניחים על נייר סופג.
  2. מערבבים את כל הגבינות וכו. מסדרים בתבנית 26 מרובעת שכבה של חצילים מעליה שכבה של גבינות, עוד שכבה של חצלים ועוד שכבת גבינות.
  3. מערבים את כל חומרי הרוטב ומחממים במיקרוגל במשל 1/2 2 דקות, או כל להבה בינונית במשך 5 דקות (לא להרתיח). יוצקים על המוסקה.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס במשך 20-25 דקות.

    הערה: אפשר להקפיא, להוציא ולחמם - כמו טרי.

חזרה