|
|
|
|
עוגת פסיפלורה
/ חנה שאולובת, מתוך "ספר העוגות שלי"
|
חומרים
|
50 גרם חמאה |
1 כוס קמח תופח |
3 כפות מים |
1 חלמון |
1.5 כפות סוכר |
למלית: |
6 פירות פסיפלורה |
500 גרם גבינה לבנה למריחה 9% |
100 גרם גבינת כנען |
1.25 כוסות סוכר |
1 שקית (14 גרם) ג'לטין |
1/4 כוס מים רותחים |
2 מכלים (250 מ"ל כל אחד) שמנת לקצפת |
כלים: |
תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ, משומנת- תנור מחומם מראש לחום בינוני |
אופן ההכנה |
- מערבבים יחד את החמאה, הקמח, המים, החלמון והסוכר לבצק. משטחים בעזרת הידיים את הבצק על בסיס התבנית. אופים כרבע שעה או עד שהבצק אפוי. מוציאים מהתנור ומצננים.
- חותכים כל פסיפלורה לחצי ומרוקנים בכפית את התוכן לתוך כוס. מערבבים היטב את הסוכר והגבינות. מקציפים שלושת רבעים מכמות הפסילורה ומערבבים. מקציפים את השמנת ומקפלים לתערובת הגבינות והפסיפלורה.
- בקערית קטנה ממיסים היטב את הג'לטין במים הרותחים, מוסיפים לתערובת הגבינות בבחישה מהירה ויוצקים על הבצק האפוי. מכניסים למקרר למספר שעות.
- מגישים ומקשטים ביתרת הפסיפלורה.
הערה: בעונת הפסיפלורה, כדאי להוציא תוכן פסיפלורה מכמות גדולה של פרי ולהקפיא בכלים קטנים לשימוש מאוחר.
| חזרה | | |