שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת פסיפלורה / חנה שאולובת, מתוך "ספר העוגות שלי"


חומרים
50 גרם חמאה
1 כוס קמח תופח
3 כפות מים
1 חלמון
1.5 כפות סוכר
למלית:
6 פירות פסיפלורה
500 גרם גבינה לבנה למריחה 9%
100 גרם גבינת כנען
1.25 כוסות סוכר
1 שקית (14 גרם) ג'לטין
1/4 כוס מים רותחים
2 מכלים (250 מ"ל כל אחד) שמנת לקצפת
כלים:
תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ, משומנת- תנור מחומם מראש לחום בינוני
אופן ההכנה
  1. מערבבים יחד את החמאה, הקמח, המים, החלמון והסוכר לבצק. משטחים בעזרת הידיים את הבצק על בסיס התבנית. אופים כרבע שעה או עד שהבצק אפוי. מוציאים מהתנור ומצננים.
  2. חותכים כל פסיפלורה לחצי ומרוקנים בכפית את התוכן לתוך כוס. מערבבים היטב את הסוכר והגבינות. מקציפים שלושת רבעים מכמות הפסילורה ומערבבים. מקציפים את השמנת ומקפלים לתערובת הגבינות והפסיפלורה.
  3. בקערית קטנה ממיסים היטב את הג'לטין במים הרותחים, מוסיפים לתערובת הגבינות בבחישה מהירה ויוצקים על הבצק האפוי. מכניסים למקרר למספר שעות.
  4. מגישים ומקשטים ביתרת הפסיפלורה.

    הערה: בעונת הפסיפלורה, כדאי להוציא תוכן פסיפלורה מכמות גדולה של פרי ולהקפיא בכלים קטנים לשימוש מאוחר.

חזרה