|
|
|
|
עוגת לימונדה
/ חנה שאולוב, מתוך "ספר העוגות שלי"
|
חומרים
|
1.5 כוסות סוכר |
5 ביצים מופרדות |
1 כוס לימונדה מוכנה |
1/2 כוס שמן |
2 כוסות קמח תופח |
1 כף ליקר תפוזים |
לקרם: |
מכל (250 מ"ל) שמנת לקצפת 1 |
1/2 כוס סוכר |
1 כף ליקר תפוזים |
כלים: |
תבנית עגולה מס' 26 או תבנית גוגלהוף, משומנת, תנור מחומם מראש לחום בינוני |
אופן ההכנה |
- מקציפים יחד את הסוכר והחלבונים כ-9 דקות, או עד שהקצף מסמיך ומרקמו חלק.
- מוסיפים אגב בחישה בכף את החלמונים, הלימונדה, השמן והקמח, ובסוף את הליקר.
- יוצקים את העיסה לתבנית ואופים כ-35-40 דקות.
- לקרם: מבשלים בבחישה את השמנת והסוכר על אש נמוכה עד לגוון שחום במקצת. מוסיפים את הליקר ובוחשים.
- מגישים את העוגה בתוספת קרם השמנת, או בוזקים עליה מעט אבקת סוכר.
| חזרה | | |