שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת לימונדה / חנה שאולוב, מתוך "ספר העוגות שלי"


חומרים
1.5 כוסות סוכר
5 ביצים מופרדות
1 כוס לימונדה מוכנה
1/2 כוס שמן
2 כוסות קמח תופח
1 כף ליקר תפוזים
לקרם:
מכל (250 מ"ל) שמנת לקצפת 1
1/2 כוס סוכר
1 כף ליקר תפוזים
כלים:
תבנית עגולה מס' 26 או תבנית גוגלהוף, משומנת, תנור מחומם מראש לחום בינוני
אופן ההכנה
  1. מקציפים יחד את הסוכר והחלבונים כ-9 דקות, או עד שהקצף מסמיך ומרקמו חלק.
  2. מוסיפים אגב בחישה בכף את החלמונים, הלימונדה, השמן והקמח, ובסוף את הליקר.
  3. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים כ-35-40 דקות.
  4. לקרם: מבשלים בבחישה את השמנת והסוכר על אש נמוכה עד לגוון שחום במקצת. מוסיפים את הליקר ובוחשים.
  5. מגישים את העוגה בתוספת קרם השמנת, או בוזקים עליה מעט אבקת סוכר.


חזרה