|
|
|
|
שבלולי שמרים עם פרג
/ חנה שאולוב, מתוך "ספר העוגות שלי"
|
חומרים
|
2.5 כוסות קמח |
2.5 כפות (25 גרם) שמרית |
4 כפות סוכר |
150 גרם מרגרינה |
1 ביצה |
1/2 כוס חלב |
למלית: |
150 גרם פרג טחון |
3 כפות פירורי לחם |
1 כוס סוכר |
50 גרם מרגרינה |
1/2 כוס חלב |
1 חלמון |
כלים: |
תבנית מרובעת של התנור, מרופדת בנייר אפייה, תנור מחומם ראש לחום בינוני |
אופן ההכנה |
- בקערת מערבל מערבלים יחד את הקמח והשמרית. מוסיפים את הסוכר, המרגרינה, הביצה והחלב ומערבלים היטב במשך כ-7 דקות לגוש בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים לשעה במקרר.
- שמים בסיר את חומרי המלית מלבד החלמון. בוחשים ומחממים על אש נמוכה עד רתיחה. מורידים מהאש ומצננים. מוסיפים בבחישה את החלמון.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל-4 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה בעובי ½ ס"מ. טורפים את הביצה. משטחים על כל עלה בצק רבע מהמלית ומגלגלים לגלילה. מורחים בתפר מעט מהביצה הטרופה על מנת שלא ייפתח באפייה.
- פורסים את הגלילות לפרוסות בעובי 2 ס"מ ומניחים עם הפנים למעלה. מורחים בביצה הטרופה מסביב ומעל דופן הבצק, לא על המלית. אופים כ-25 דקות או עד שהשבלולים אפויים. אפשר לשמור שבוע בקופסה או להקפיא.
| חזרה | | |