שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

שבלולי שמרים עם פרג / חנה שאולוב, מתוך "ספר העוגות שלי"


חומרים
2.5 כוסות קמח
2.5 כפות (25 גרם) שמרית
4 כפות סוכר
150 גרם מרגרינה
1 ביצה
1/2 כוס חלב
למלית:
150 גרם פרג טחון
3 כפות פירורי לחם
1 כוס סוכר
50 גרם מרגרינה
1/2 כוס חלב
1 חלמון
כלים:
תבנית מרובעת של התנור, מרופדת בנייר אפייה, תנור מחומם ראש לחום בינוני
אופן ההכנה
  1. בקערת מערבל מערבלים יחד את הקמח והשמרית. מוסיפים את הסוכר, המרגרינה, הביצה והחלב ומערבלים היטב במשך כ-7 דקות לגוש בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים לשעה במקרר.
  2. שמים בסיר את חומרי המלית מלבד החלמון. בוחשים ומחממים על אש נמוכה עד רתיחה. מורידים מהאש ומצננים. מוסיפים בבחישה את החלמון.
  3. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל-4 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה בעובי ½ ס"מ. טורפים את הביצה. משטחים על כל עלה בצק רבע מהמלית ומגלגלים לגלילה. מורחים בתפר מעט מהביצה הטרופה על מנת שלא ייפתח באפייה.
  4. פורסים את הגלילות לפרוסות בעובי 2 ס"מ ומניחים עם הפנים למעלה. מורחים בביצה הטרופה מסביב ומעל דופן הבצק, לא על המלית. אופים כ-25 דקות או עד שהשבלולים אפויים. אפשר לשמור שבוע בקופסה או להקפיא.

חזרה