שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק מנגולד / חנה שאולוב, מתוך "ספר המרקים שלי"


חומרים (4 מנות)
400 גרם עלי מנגולד חתוכים לרצועות
25 גרם חמאה
2 שיני שום פרוסות
1 כף כמעט שטוחה קמח
4 כוסות חלב
מלח ופלפל לבן
קורט תבלין גארם מסאלה ( אם יש)
אופן ההכנה
  1. חותכים את רצועות עלי המנגולד לפסים. ממיסים את החמאה בסיר ומאדים את פרוסות השום.
  2. מוסיפים לסיר את עלי המנגולד ובוחשים. בוזקים מלמעלה את הקמח ובוחשים.
  3. יוצקים את החלב לסיר, מתבלים, ומבשלים 6 דקות.
    מוציאים מחצית מכמות עלי המנגולד ומניחים בצד.
  4. מרסקים את השאר במעבד מזון או בבלנדר. מחזירים לסיר את המרק המרוסק ואת העלים השלמים ומבשלים 10 דקות נוספות על אש נמוכה. מגישים חם.

    אפשר לדלל בחלב או בשמנת לקצפת, אם רוצים.

חזרה