שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק ערמונים מתוק-חריף / חנה שאולוב, מתוך ספר המרקים שלי"


חומרים (4 מנות)
50 גרם חמאה
1 בצל קטן, קצוץ דק
1 צנצנת (375 גרם) מחית ערמונים
1 כף קמח
2 כוסות חלב
2 מכלים (250 מ"ל כל אחד) שמנת לקצפת
1 חלמון
כמה טיפות רוטב צ'ילי חריף
מלח ופלפל לבן
12 צימוקים שחורים, לקישוט
אופן ההכנה
1.שמים את החמאה בסיר ומטגנים בה את הבצל על אש נמוכה כ-2 דקות. מוסיפים את מחית הערמונים ובוחשים. בוזקים את הקמח, בוחשים ויוצקים את החלב. מביאים לרתיחה תוך בחישה ומוסיפים 1 מכל שמנת. מערבבים היטב.
2. מעבירים את המרק דרך מסננת רשת תוך מעיכה ומחזירים לסיר. מחממים שוב.
3. לפני ההגשה בוחשים את החלמון עם מכל השמנת השני, ומחממים את המרק בבחישה. מוסיפים במהירות את החלמון המעורב בשמנת. מורידים מהאש.
4. מתבלים בטיפות רוטב צ'ילי, במלח ובפלפל לבן, ומגישים חם, מקושט בצימוקים.

חזרה