שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק גמבולי / תאיר שרנר-רוכמן ושולמית בר, מתוך הספר "הורים מבשלים"

זה המרק שהכינה סבתא-רבא-קדומה שלי, כשנודע לה ולנכדה האהוב שהדוב סטרווינסקי מהקרקס הפולני הלאומי איבד את שיווי המשקל שלו, חדל להופיע, והשבית את מופעי הקרקס...

שלוש מנות של גמבולי אדום בזו אחר זו החזירו את הדוב לכושר מלא. הוא עלה על האופניים ושב להדהים את הקהל בלהטוטיו, ועוד בעיניים מכוסות.

זאת תמצית הסיפור, וזהו המרק, שהוויטמינים בו מספיקים להרגיע גדוד של אמהות חרדות.


חומרים (6 מנות)
1 בצל גדול חתוך לפרוסות גדולות
4 גמבות או 2 פלפלים אדומים גדולים, חתוכים לחתיכות גדולות, ללא זרעים
1 בטטה בינונית, קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
1 שורש סלרי נקי חתוך לרבעים
3 שיני שום שלמות, קלופות
4 כפות שמן זית
1/2 כפית פפריקה מתוקה
5 כוסות מים רותחים
2 כפות שטוחות (אפשרות) מרק עוף
מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1. בסיר המרק מזהיבים בצל ושום בשמן זית, מוסיפים את שאר הירקות וממשיכים לטגן ולערבב כ-3 דקות.
  2. מוסיפים מים, אבקת מרק אם רוצים, מכסים ומבשלים ברתיחה עדינה, על להבה בינונית כ-20 דקות.
  3. מרסקים את המרק בבלנדר או במעבד ידני עד שמתקבל מרקם אחיד.
  4. מגישים עם קרוטונים או שקדי מרק.



חזרה