שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

שניצל הפתעה

ילדים אוהבים הפתעות, במיוחד הפתעות ידועות מראש. מאז שאנחנו מפתיעים את עצמנו עם השניצל הזה, המילוי כבר עבר כמה גלגולים, אבל דבר אחד מעולם לא השתנה: הבעת הפנים של הילדים כשהם יודעים שזה מתקרב, שהביס הבא יגלה את ההפתעה, שמשהו יחליק החוצה, שזה לא השניצל הרגיל.


חומרים (4 מנות)
לשניצל:
4 פרוסות דקות של חזה עוף מוכנות לשניצל
3/4 כוס פירורי לחם
3 כפות שומשום
מלח ופלפל
2 ביצים טרופות
להפתעה:
צרור פטרוזיליה קצוצה דק, רק העלים, או חצי כוס תרד קפוא טחון, סחוט היטב
50 גרם צנוברים או אגוזי מלך, שבורים בפטיש השניצל אך לא מרוסקים
50 גרם מרגרינה בטעם חמאה רכה מאוד
2 שיני שום כתושות
20 צימוקים
מלח ופלפל לבן
אופן ההכנה
  1. מערבבים במרץ את מרכיבי ההפתעה לתערובת אחידה.
  2. מורחים כף מתערובת ההפתעה על חצי שניצל ומקפלים עליו את החצי השני, מהדקים בזהירות. מתקבל כיס סגור. שולחים למקרר ל-30 דקות, עד שהמרגרינה מתקשה וקל להמשיך בעבודה.
  3. טורפים את הביצים בקערה. בקערה אחרת מערבבים פירורי לחם, שומשום, מלח ופלפל.
  4. טובלים כל שניצל בבלילת הביצה ואחר-כך בפירורי לחם, ומקפידים שיהיה מצופה כולו. מטגנים במחבת טפלון במעט שמן. אם משהו מתערובת ההפתעה בכל זאת בורח למחבת, ואת זאת מרגישים לפי ניחוח השום המטוגן, מתקבל שמן ארומטי וטעים.

חזרה