שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

כדורי שוקולד חרובים / תאיר שרנר-רוכמן ושולמית בר, מתוך הספר "הורים מבשלים"

בהתקפי "אוכל בריאות", כשצריך לוותר למשל על שוקולד, אפשר לייצר חלומות חומים ומתוקים מאבקת חרובים. באבקת חרובים יש מעט שומן, בהשוואה לאבקת הקקאו ממנה מייצרים שוקולד. בימי קדם נקבע משקלו של גרעין החרוב - 0.2 גרם - כמשקל יחידה (קרט) להערכת זהב ויהלומים. אין פלא.

25 כדורים


חומרים
3/4 כוס סוכר חום 
5 כפות אבקת חרובים 
קמצוץ מלח 
1 כוס חלב 
100 גרם חמאה ללא מלח, חתוכה לקוביות
5 כוסות אגוזים ושקדים מכל סוג
1 כוס צימוקים שחורים
מנז'טים (גביעי נייר קטנים)
אופן ההכנה
1. מערבבים סוכר, אבקת חרובים, מלח וחלב בסיר קטן ומבשלים 10 דקות על להבה נמוכה, תוך כדי בחישה. כשמתקבלת תערובת סמיכה וחלקה, מכבים את האש, מוסיפים חמאה ובוחשים עד שהיא נמסה.

2. אוספים 5 כוסות אגוזים מכל סוג שיש בבית (לוז, מלך, פקאנים ושקדים) ומרסקים בפעולת הפעל-הפסק במעבד מזון, כך שיתקבלו שברים גסים. את השקדים מרסקים לחוד, כי הם יותר קשים.

3. מוסיפים את האגוזים לתערובת החמה, ומכניסים למקרר עד שהיא תתקשה, לפחות 30 דקות.

4. קוראים לילדים ויחד קורצים כמות של כף מהתערובת ומגלגלים לכדור. מניחים במנז'טים ושומרים במקרר
חזרה