שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ריפה / חנוך פרבר, מתוך "הספר המתוק"

עוגיות שומר פריכות, פשוטות ומהירות הכנה מן המטבח המרוקאי. מכינים אותן בימי חול והן מתלוות לכוס תה עם נענע או ללימונדה ביתית. לפעמים קורצים מהבצק עיגולים גדולים, מניחים במרכז השולחן, והאורחים שוברים חתיכות ומתכבדים.

המתכון מספיק ל-7-6 עוגיות בקוטר 20 ס"מ, או כ-50 עוגיות קטנות.


חומרים
300 גרם סוכר
400 מ"ל (כ-1.5 כוסות) מיץ תפוזים טרי
250 מ"ל (1 כוס) שמן תירס או חמניות
2-3 כפות זרעי שומשום
1.5 כפות זרעי שומר שלמים
1 ק"ג קמח
2 שקיות אבקת אפייה
3 ביצים
כלים:
תבנית שטוחה משומנת או מרופדת בנייר אפייה
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. ממיסים את הסוכר עם המיץ בסיר מעל להבה בינונית. מוסיפים את השמן, השומשום והשומר, בוחשים היטב ומבשלים 2-3 דקות על סף רתיחה. מכבים את הלהבה ומצננים מעט.
  3. מערבבים בקערת המיקסר את הקמח עם אבקת האפייה. מוסיפים את הביצים ואחריהן את תערובת המיץ והסוכר הפושרת, ולשים 8-6 דקות לבצק חלק וגמיש. אם הבצק קשה מוסיפים מעט מיץ, ואם הוא דביק אז קמח.
  4. מניחים את הבצק על משטח מקומח ומרדדים לעלה בעובי 3-4 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 20 ס"מ (אפשר בעזרת קערית בגודל מתאים), או עיגולים קטנים.
  5. צובטים את שולי הבצק כדי לתת לעוגיות צורה משוננת. אפשר גם לקשט על-ידי חירור במזלג.
  6. מסדרים את העוגיות בתבנית ואופים 20-25 דקות עד שמזהיב. מצננים על רשת. לפני ההגשה אפשר לבזוק אבקת סוכר.

    איחסון: 3-4 ימים, בכלי אטום, מחוץ למקרר.


חזרה