שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פסטייה - פשטידת בשר מתוקה / רותי קינן- מתוך הספר "מטבח עולמי"

אחת המנות הפופולריות ביותר במטבח המרוקאי, המוגשת לשולחן ברוב טקס. שילוב יוצא דופן של מלית בשר, ביצים ושקדים, עטופה בעלי בצק דקיקים, בזוקים באבקת סוכר וקינמון. הכנת התבשיל כרוכה במאמץ, אבל התוצאה מצדיקה אותו, המתכון המסורתי הנפוץ ביותר עושה שימוש בבשר יונה, אך אפשר להשתמש גם בסוגי בשר אחרים, או בשאריות (כך למשל, בשר עוף מבושל או צלוי יחסוך חלק ניכר מזמן הבישול של המלית).


חומרים (6 מנות)
150 גרם מרגרינה
2 בצלים קצוצים
500 גרם בשר פרגיות, חתוך לקוביות קטנות
1/4 כפית קינמון
1/2 כפית זנגביל (ג'ינג'ר) טחון
1/4 כפית כורכום או זעפרן
מלח ופלפל
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות כוסברה קצוצה
1/3 כוס סוכר
4 ביצים טרופות
100 גרם שקדים מולבנים, חצויים
8 עלי סיגרים מרוקאיים
1 חלמון
אבקת סוכר
לבזיקה:
אבקת סוכר
3/4 כפית קינמון
כלים:
תבנית קפיצית, או כלי חרס, בקוטר 20 ס"מ
אופן ההכנה
  1. ממיסים בסיר בינוני 30 גרם מהמרגרינה, ומטגנים את הבצלים עד שהם מזהיבים. מוסיפים את הבשר, ומטגנים תוך בחישה תכופה עד שהבשר מזהיב.
  2. מוסיפים את הקינמון, הזנגביל, הכורכום, מלח ופלפל וכוס מים, ומביאים לרתיחה. מכסים, ומבשלים על להבה קטנה כ-20 דקות, עד שהבשר רך מאוד. בכף מחוררת, מעבירים את הבשר לצלחת.
  3. מוסיפים לנוזלים שבסיר את הפטרוזיליה והכוסברה, מגבירים את הלהבה ומבשלים 5 דקות. מוסיפים לסיר את הסוכר, ובוחשים עד שהוא נמס. מנמיכים את הלהבה. מוסיפים את הביצים תוך בחישה. מבשלים וממשיכים לבחוש עוד 3 דקות, עד שהנוזלים מתאדים כמעט לחלוטין. מסירים מהאש, ומצננים.
  4. מטגנים במחבת את השקדים ב-20 גרם מהמרגרינה, עד שהם מזהיבים. מוסיפים לתערובת הביצים, ומערבבים.
  5. מחממים את התנור לחום גבוה (200 צ.). ממיסים את יתרת המרגרינה, ומושחים שלושה עלי סיגרים. מניחים אותם זה על זה, כך שירפדו את התחתית והדפנות של התבנית.
  6. מניחים את הבשר המבושל על העלים, ומכסים בשני עלי סיגרים משוחים במרגרינה. דוחפים את העלים סביב הדפנות של הכלי כלפי מטה. מניחים עליהם את תערובת הביצים, ומכסים בשלושה עלים נוספים משוחים במרגרינה, שגם אותם דוחפים סביב הדפנות.
  7. מושחים את העלה העליון בחלמון מדולל במים, ואופים 15-20 דקות, עד שהמאפה מזהיב. מוציאים מהתנור, ובוזקים על הפסטייה אבקת סוכר ואת הקינמון.

    הקישוט המסורתי של המאפה מורכב מאבקת קימון וסוכר, שזורים על הפסטייה בדיגום שתי וערב: זורים שכבה אחידה של אבקת סוכר על כל המאפה. מניחים עליו רצועות קרטון ברוחב 3 ס"מ מקבילות, עם רווח של ס"מ ביניהן. זורים קינמון ברווחים שבין הרצועות. מרימים את הרצועות בזהירות, ומניחים אותן במאונך לפסי הקינמון. זורים קינמון ברווחים שנוצרו, ומסירים את הרצועות.


חזרה