שלח להדפסה  
מנות ראשונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

בליני עם סלמון מעושן וקוויאר אדום / רותי קינן, מתוך הספר "מטבח עולמי"

הפרוטוקול של הכנסת האורחים הרוסית מחייב להגיש, כבן-לוויה למשקה הלאומי - הוודקה - מגש של חטיפים ומתאבנים, זקוסקי. הבליני, חביתיות עשירות, מעוטרות בסלמון יוקרתי או בקוויאר, מוגשות בנסיבות מיוחדות ובחגים חשובים, כמו ראש-השנה האזרחית.


חומרים
לבליני:
20 גרם שמרים טריים (או 1/2 חבילה 'שמרית' או 'שמרי פלא')
1/2 ליטר חלב פושר
1/2 כפית סוכר
2.5 כוסות קמח
1 כפית מחוקה מלח
3 ביצים מופרדות
25 גרם חמאה לטיגון
להגשה:
250 גרם סלמון מעושן פרוס
1 כף ביצי סלמון
מעט שמיר
אופן ההכנה
  1. להכנת הבליני: ממיסים את השמרים הטריים ב-1/2 כוס מהחלב עם הסוכר, ומניחים לתסוס כ-10 דקות ('שמרית' ו'שמרי פלא' מוסיפים ישירות לקמח).
  2. שמים בקערה את הקמח והמלח, ומערבבים ('שמרית' או 'שמרי פלא' מערבבים עם הקמח והסוכר). מוסיפים את החלמונים ואת תערובת השמרים שתססה, מערבבים, ומוסיפים תוך בחישה את יתרת החלב לקבלת תערובת דלילה במרקם של שמנת. מכסים, משהים 45 דקות במקום חמים.
  3. מקציפים את החלבונים לקצף יציב, ומקפלים לתערובת קמח.
  4. משמנים מחבת גדולה, רצוי מטפלון, בשכבה דקיקה של חמאה. מחממים היטב, ויוצקים אליה 2 כפות מהתערובת, ליצירת לביבה שקוטרה 7 ס"מ, מכינים כך כמה לביבות במחבת, ברווחים שווים ביניהן. מטגנים עד שפני הלביבה נראים מחוררים ויבשים. הופכים, ומטגנים. הופכים על צלחת, ומכסים ברדיד אלומיניום לשמירה על החום. מכינים כך לביבות מכל התערובת.
  5. מניחים על כל לביבה ¼ פרוסה של סלמון מעושן, ומעטרים בכמה ביצי סלמון ובעלי שמיר.

    אפשר להכין את הבליני מראש, ולחמם אותן בתנור מעט לפני ההגשה, כשהן מכוסות ברדיד אלומיניום.

חזרה