שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טמאגו - חביתה יפנית מתקתקה / גליה דור, מתוך הספר "סושי"

החביתה היפנית מוגשת לעיתים קרובות עם סושי, הן במילוי והן כמנה בפני עצמה. הטמאגו היא אחד המרכיבים הפופולריים ביותר במסעדות היפניות נוהגים לאכול את החביתה כמנה נפרדת ולקבוע את איכותה של המסעדה על פיה. המינון המדויק של מרכיביה ודרך הכנתה נחשבים לציוני-דרך בדרכו של שף הסושי, ובכל זאת, זה הרבה יותר קל ממה שזה נראה.


חומרים
1 כף מים
3 כפיות מירין (יין-אורז מתקתק)
1 כף סוכר
2 כפיות רוטב סויה
6 ביצים טרופות
שמן לטיגון
אופן ההכנה
  1. מערבבים בקערה את כל המרכיבים, עד שהסוכר נמס.
  2. מחממים מחבת עגולה או מחבת יפנית מרובעת על להבה בינונית. משמנים את המחבת בעזרת מטלית או מגבת נייר טבולה בשמן.
  3. יוצקים למחבת מעט מתערובת הביצים, ומטלטלים את המחבת קלות כך שהתערובת תצפה את כל התחתית – השכבה צריכה להיות דקה ביותר. כשהחביתה כמעט מוכנה בשוליים, מקפלים את השליש המרוחק כלפי המרכז, ומקפלים שוב מהמרכז לשליש הקרוב. מתקבל מלבן חביתה מקופל, אותו משאירים במחבת בקצה העליון.
  4. משמנים את החלק הריק של המחבת, ויוצקים פנימה תערובת שתכסה את תחתיתה בשכבה דקיקה. מרימים קלות את החביתה המקופלת, כך שתערובת הביצים תחדור תחתיה. כשהחביתה נראית כמעט עשויה, מגלגלים באותו אופן, רק שהפעם מתחילים עם החביתה המגולגלת (בחלק הרחוק של המחבת).
  5. חוזרים על הפעולה עד שכל תערובת הביצים נגמרת. מכבים.
  6. מעבירים את החביתה המגולגלת למחצלת במבוק מכוסה בניילון נצמד. מגלגלים את החביתה בעזרת המחצלת, כך שייווצר גליל הדוק ככל האפשר. מצננים.
  7. פורסים את החביתה המגולגלת לפיסות ברוחב 1 ס"מ. מגישים בליווי צנון מגורר ורוטב סויה.
חזרה