שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סושי עם אטריות סובה / גליה דור, מתוך הספר "סושי"

יש מחוזות ביפן הידועים בסושי המיוחד שלהם, הממולא באטריות ולא באורז. אטריות הסובה עשויות מקמח כוסמת, ונחשבות למאכל בריא ומשביע במיוחד - הן מכילות חלבון צמחי מאיכות גבוהה, עשירות בחומצה האימינית לזין ובוויטמין B6. סושי בעל מראה מיוחד ומפתיע.


חומרים
2 צרורות (120 גרם) אטריות סובה
5 דפי אצת נורי לסושי
חביתה יפנית (טמאגו- ראו קישור למתכון מצד ימין) מ-3 ביצים
250 גרם עלי תרד  טריים, חלוטים במים רותחים למשך 3 דקות, סחוטים היטב
אופן ההכנה
1. מוסיפים את האטריות לסיר מלא מים רותחים, ומערבבים היטב בעזרת מקלות אכילה, כדי שהאטריות לא יידבקו. מביאים שוב לרתיחה, ומוסיפים כוס מים קרים. מביאים שוב לרתיחה, ומוסיפים עוד כוס מים קרים. מוציאים אטרייה, וטועמים בזהירות. אם האטרייה רכה ומוכנה, מוציאים מהמים ומסננים תחת מים קרים; אם האטרייה עדיין לא מוכנה, מוסיפים עוד מים קרים, ומביאים לרתיחה תוך ערבוב.

2. מסננים את האטריות, ומניחים על מטלית נקייה. חובה לייבש את האטריות, שכן רטיבותן עלולה להרוס את אצת הנורי.

3. מניחים על מחצלת במבוק דף של אצת נורי, ומניחים על האצה חמישית מהאטריות כפי שמניחים אורז סושי – האטריות צריכות להיות ישרות. משאירים 2 ס"מ רווח בין קצה האצה לבין האטריות.

4. חותכים את החביתה לרצועות דקות, ומניחים חמישית מהרצועות על האצה, במקביל לאטריות. מניחים חמישית מעלי התרד במקביל לחביתה.

5. מרטיבים את הקצה הרחוק של אצת הנורי במעט מים. מגלגלים את הקצה הקרוב של האצה סביב האטריות, החביתה והתרד. מדביקים את קצות הנורי בחוזקה זה לזה. חותכים את הגליל לפיסות בעובי 4 ס"מ (4-5 חתיכות).

6. מכינים כך את 5 האצות, ועורכים על צלחת הגשה. מגישים לצד גבעה קטנה של וואסבי וירקות לקישוט.

חזרה