שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פירמידות פילו במילוי פיסטוקים / ישראל אהרוני ורפי כהן, מתוך הספר "אופים בבית"


חומרים (12 מנות)
64 ריבועי בצק פילו בגודל 6X6 ס"מ
60 גרם חמאה מומסת
למילוי:
250 גרם פיסטוקים קלופים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 כפית מי ורדים
40 גרם חמאה
להגשה:
סירופ סוכר
תבנית חסינת חום בגודל 25X30 ס"מ, משומנת
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות צלזיוס). מברישים את ריבועי הבצק בחמאה מומסת, מניחים ארבעה ריבועים מרווחים זה על זה, ומכינים כך 16 בסיסים.
  2. שמים במכל מעבד-מזון את כל מרכיבי המילוי, ומרסקים לתערובת פירורית גסה מעט.
  3. שמים כפית מהמילוי במרכז כל ריבוע בצק. מקפלים את ארבע פינות הריבוע של כל שכבות הבצק סביב המילוי, ומהדקים כאשר הפינות נפגשות במרכז ונוצרות מעין פירמידות קטנות.
  4. מעבירים את הפירמידות לתבנית, זו ליד זו. מברישים בחמאה מומסת, ואופים כ-15 דקות, עד שפינות הבצק משחימות יפה. מוציאים, ומצננים מעט. יוצקים מעל מעט סירופ סוכר.

חזרה