|
|
|
|
פירמידות פילו במילוי פיסטוקים
/ ישראל אהרוני ורפי כהן, מתוך הספר "אופים בבית"
|
חומרים (12 מנות)
|
64 ריבועי בצק פילו בגודל 6X6 ס"מ |
60 גרם חמאה מומסת |
למילוי: |
250 גרם פיסטוקים קלופים |
1/2 כוס (100 גרם) סוכר |
1 כפית מי ורדים |
40 גרם חמאה |
להגשה: |
סירופ סוכר |
תבנית חסינת חום בגודל 25X30 ס"מ, משומנת |
אופן ההכנה |
- מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות צלזיוס). מברישים את ריבועי הבצק בחמאה מומסת, מניחים ארבעה ריבועים מרווחים זה על זה, ומכינים כך 16 בסיסים.
- שמים במכל מעבד-מזון את כל מרכיבי המילוי, ומרסקים לתערובת פירורית גסה מעט.
- שמים כפית מהמילוי במרכז כל ריבוע בצק. מקפלים את ארבע פינות הריבוע של כל שכבות הבצק סביב המילוי, ומהדקים כאשר הפינות נפגשות במרכז ונוצרות מעין פירמידות קטנות.
- מעבירים את הפירמידות לתבנית, זו ליד זו. מברישים בחמאה מומסת, ואופים כ-15 דקות, עד שפינות הבצק משחימות יפה. מוציאים, ומצננים מעט. יוצקים מעל מעט סירופ סוכר.
| חזרה | | |