שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קרואסון חמאה משובח / ישראל אהרוני ורפי כהן, מתוך הספר"אופים בבית"


חומרים
3.5 כוסות (500 גרם) קמח
25 גרם שמרים
1/4 כוס (180 מ"ל) סוכר
1 כפית מלח
כ-3/4 כוס (180 מ"ל) מים
250 גרם חמאה קרה
1 חלמון טרוף עם מעט מים
כלים:
תבנית לתנור, מרופדת בנייר אפייה
אופן ההכנה
  1. שמים בקערת מערבל (מיקסר) את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח, ומערבלים לרגע. תוך כדי עבודת המכשיר, מוסיפים את המים בהדרגה, לקבלת בצק אחיד קשה מעט (אם הבצק קשה מדי, מוסיפים מעט מים). מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים כחצי שעה.
  2. חותכים את טבלאות החמאה לרוחבן ל-4 מלבני חמאה.
    מרדדים את הבצק למלבן בגודל 40x20 ס"מ. מניחים על מחצית המלבן את מלבני החמאה ומקפלים את מחצית המלבן הריקה על החמאה. מהדקים, ומועכים מעט את סנדביץ' הבצק-חמאה. עוטפים בניילון נצמד, ושומרים במקרר חצי שעה.
  3. מרדדים את הבצק למלבן בגודל 50x20 ס"מ. מקפלים את הבצק: את השליש העליון מקפלים כלפי המרכז ומקפלים מעליו את את השליש התחתון, עוטפים ומקררים 1 שעה. חוזרים על פעולת הרידוד-קיפול פעמיים נוספות. לבסוף שומרים במקרר 5 שעות.
  4. מקמחים קלות משטח עבודה, ומרדדים עליו את הבצק לעלה בגודל 50x24 ס"מ ובעובי 1/2 ס"מ. חותכים לרצועות ברוחב 12 ס"מ. חותכים כל רצועה למשולשים שווי שוקיים.
  5. מגלגלים כל משולש מבסיסו כלפי הקודקוד. מניחים את הקרואסונים בתבנית, כך שקודקוד הקרואסון, יהיה תחוב מתחתיו, מקפידים להניח אותם עם רווח ביניהם, כדי שיהיה לקרואסנים מקום לתפוח, מעקלים מעט את קצות הקרואסון לצורת סהרון. מתפיחים כשעה.
  6. מחממים תנור מראש לחום גבוה מאוד (220 מעלות צלזיוס). מברישים את הקרואסונים בחלמון הטרוף, ואופים כ-25 דקות, עד שהם שחומים.
חזרה