שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

אינארי סושי / גליה דור, מתוך הספר "סושי"

אלה הן "שקיות" טופו זהובות (אבורא-אגה) הממולאות באורז סושי. זהו חטיף יפני פופלרי ומזין, המוגש בדרך כלל במסיבות, בפיקניקים או כחלק מארוחת צהריים ארוזה "לקחת הביתה". האינארי נקרא על שם אל האורז וההצלחה הכלכלית אינארי, ששליחו הוא השועל, שעל פי אגדה עממית לא יכול לעמוד מול מאכל זה, האהוב עליו במיוחד. "שקיות" אבורא-אגה נמכרות ביפן בצורה קפואה או טרייה, ובארץ – בחנויות לממכר מוצרים מהמזרח, שם הן נמכרות בקופסת שימורים. שימו לב, אפשר להחליף את אבקת המרק היפנית באבקת מרק עוף רגילה.


חומרים
16 אבורא-אגה קפואות או משומרות (קופסה מכילה 16 חצאי שקיות)
3/4 3 כוסות מרק דאשי בסיסי, או 2 כפות דאשי-נו-מוטו (אבקת מרק יפנית) מהולות ב-3/4 כוס מים
כוס סוכר 
2 כפות סאקה (יין אורז)
1/2 4 כפות רוטב סויה 
2 כוסות אורז סושי מוכן
2 כפות שומשום קלוי
להגשה:ג'ינג'ר חמוץ-מתוק
אופן ההכנה
אם מדובר באבורא-אגה קפואות, מכינים לפי סעיפים 1 ו-2; אם משתמשים באבורא-אגה משומרות, יש לסחוט את הנוזלים, והן מוכנות למילוי.

1. פותחים בזהירות את שקיות הטופו – כמו שפותחים פיתה. אם יש עודפי נוזלים בשקיות, סוחטים אותן בעדינות. שמים את השקיות במחבת גדולה, מוסיפים את המרק, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים את השקיות כ-15 דקות; תוך כדי בישול מוסיפים למחבת את הסוכר בשלוש פעמים, כאשר מטלטלים את המחבת כדי להמס את הסוכר.

2. מוסיפים למחבת את הסאקה, מטלטלים שוב, ומוסיפים את רוטב הסויה בהדרגה. משאירים את השקיות בנוזל עד שהוא מתאדה. מניחים את השקיות על מגבת נקייה, ומניחים להן להתייבש.

3. מרטיבים קערה במעט מים, שמים בה את האורז עם השומשום, ומערבבים. בידיים רטובות, צרים מהאורז גליל הקטן מעט משקיות הטופו. פותחים את אחת השקיות, וממלאים באורז כדי שלושה-רבעים. מקפלים את קצות הפתח – צד אחד פנימה והשני מעליו – כפי שסוגרים מעטפה.

4. ממלאים את כל השקיות, ומעבירים לצלחות הגשה אישיות, כשפתח השקית המקופל כלפי מטה. מגישים לצד "פרח" של ג'ינג'ר חמוץ-מתוק.


חזרה