שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרנג בטרייפל אגוזים וקרם מוקה-ברנדי / בני סיידא, מתוך הספר "משהו מתוק"


חומרים
5 חלבונים
1 כוס סוכר
2 כפות אבקת קקאו ממותק
100 גרם אגוזי מלך קצוצים
לקרם טרייפל אגוזים:
400 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
2 כפות ליקר שוקולד
1/3 כוס שמנת מתוקה
5 חלמונים
200 גרם חמאה רכה
100 גרם אגוזי לוז (אילסרים), קלויים וקצוצים
לקרם מוקה-ברנדי:
2/3 1 מיכלים שמנת מתוקה
3/4 כוס סוכר
3 כפות אבקת קפה נמס
3 כפות ברנדי
כלים:
תבנית בקוטר 26 ס"מ, משומנת
אופן ההכנה
  1. להכנת המרנג: יום קודם להגשה, מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס), מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף נוקשה. מקציפים כ-5 דקות, מוסיפים את הקקאו והאגוזים, ומקפלים אל הקצף לקבלת קציפה אחידה.
  2. יוצקים את הקציפה לתבנית, ואופים 15 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות, ואופים כשעה. מכבים את התנור. מעבירים סכין בין המרנג לדופן התבנית, ומחזירים את התבנית לתנור המכובה לשעתיים.
  3. להכנת טרייפל אגוזים: שמים בסיר קטן את השוקולד, הליקר והשמנת, וממיסים על סיר כפול (אמבט אדים). מסירים מהאש, מוסיפים את החלמונים אחד אחד, ובוחשים לאחר כל הוספה. מוסיפים את החמאה, ובוחשים. מוסיפים את האגוזים, ומערבבים לקציפה אחידה. שומרים בתא ההקפאה 40-60 דקות, עד שמתקבלת קציפה יציבה ומעט נוקשה, שקל למרוח אותה.
  4. להכנת קרם מוקה-ברנדי: מקציפים את השמנת עם הסוכר לקצפת יציבה. מוסיפים את אבקת הקפה והברנדי, ומערבבים.
  5. להרכבת העוגה: מורחים על בסיס המרנג את קרם הטרייפל, ועליו את קרם המוקה. שומרים במקרר למשך לילה.
חזרה