|
|
|
|
לביבות דבלים ממולאות
/ בני סיידא, מתוך הספר "משהו מתוק"
|
חומרים
|
18 דבלים (תאנים מיובשות) גדולות |
לבלילה: |
1 כוס קמח |
1 ביצה |
2 כפות סוכר |
3/4 כוס בירה |
למלית: |
50 גרם שקדים קלויים וקצוצים |
50 גרם אגוזי מלך קצוצים |
50 גרם צימוקים בהירים |
2 כפות שומשום |
1/4 כפית קינמון טחון |
4 כפות ליקר שקדים |
שמן לטיגון עמוק |
לקישוט: |
אבקת סוכר |
סירופ מייפל |
סירופ קראמל |
עלי נענע |
אופן ההכנה |
- שמים בקערה את כל חומרי הבלילה, ומערבבים לתערובת חלקה.
- מערבבים בקערה נפרדת את כל חומרי המלית.
- עושים חתך בבסיס כל דבלה, ומפרידים את דופנותיה באצבע ליצירת כיס עבור המלית.
- מחממים שמן לטיגון עמוק. ממלאים כל דבלה במעט מהמלית, ומהדקים לסגירה. טובלים את הדבלים בבלילה, ומטגנים בשמן עמוק עד שהן מזהיבות, מוציאים, ובוזקים מעל אבקת סוכר.
- עורכים בצלחת אישית גדולה 3 דבלים מטוגנות, יוצקים לידן סירופ מייפל וסירופ קראמל, ומעטרים בעלי נענע. מגישים מייד.
| חזרה | | |