שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לביבות דבלים ממולאות / בני סיידא, מתוך הספר "משהו מתוק"


חומרים
18 דבלים (תאנים מיובשות) גדולות
לבלילה:
1 כוס קמח
1 ביצה
2 כפות סוכר
3/4 כוס בירה
למלית:
50 גרם שקדים קלויים וקצוצים
50 גרם אגוזי מלך קצוצים
50 גרם צימוקים בהירים
2 כפות שומשום
1/4 כפית קינמון טחון
4 כפות ליקר שקדים
שמן לטיגון עמוק
לקישוט:
אבקת סוכר
סירופ מייפל
סירופ קראמל
עלי נענע
אופן ההכנה
  1. שמים בקערה את כל חומרי הבלילה, ומערבבים לתערובת חלקה.
  2. מערבבים בקערה נפרדת את כל חומרי המלית.
  3. עושים חתך בבסיס כל דבלה, ומפרידים את דופנותיה באצבע ליצירת כיס עבור המלית.
  4. מחממים שמן לטיגון עמוק. ממלאים כל דבלה במעט מהמלית, ומהדקים לסגירה. טובלים את הדבלים בבלילה, ומטגנים בשמן עמוק עד שהן מזהיבות, מוציאים, ובוזקים מעל אבקת סוכר.
  5. עורכים בצלחת אישית גדולה 3 דבלים מטוגנות, יוצקים לידן סירופ מייפל וסירופ קראמל, ומעטרים בעלי נענע. מגישים מייד.


חזרה