שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרמלדת חבושים בציפוי סוכר / בני סיידא, מתוך הספר "משהו מתוק"


חומרים
1.5 ק"ג חבושים
מיץ מ-1/2 לימון
570 גרם (3.75 כוסות) סוכר
לציפוי:
סוכר
אופן ההכנה
  1. מקרצפים את החבושים בעזרת מברשת תחת מים זורמים. חותכים את החבושים לרבעים, שמים בסיר, מוסיפים מים כדי כיסוי, ומביאים לרתיחה. מוסיפים את מיץ הלימון, ומבשלים כשעתיים. מסננים, ושומרים את נוזלי הבישול.
  2. מנקים את החבושים מליבות, ומועכים למחית חלקה (לא במעבד-מזון). מעבירים לסיר.
  3. מרתיחים את נוזלי בישול החבושים שנשמרו, עד שהכמות מצטמצמת לשני-שליש כוס. מוסיפים לסיר עם מחית החבושים.
  4. מוסיפים לסיר את הסוכר, ומבשלים 20-30 דקות על אש נמוכה תוך בחישה מפעם לפעם, עד שהתערובת מסמיכה, צבעה אדמדם, והיא נפרדת מהדפנות של הסיר (יש להקפיד שהתערובת לא תיחרך). מצננים מעט.
  5. מרפדים תבנית מלבנית בניילון נצמד, מעבירים לתוכה את עיסת החבושים, ומשטחים (עובי העיסה צריך להיות כ-1.5 ס"מ). משהים במקום קריר כיממה.
  6. הופכים את התבנית על משטח עבודה. מסירים את הניילון, וחותכים לריבועים או למעוינים. טובלים את ריבועי החבושים בסוכר לציפוי, ומאחסנים בקופסה אטומה.


חזרה