שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת גבינה קרה משולשת / שולה מודן - מתוך הספר "בישולה"

עוגת גבינה קלה ומיוחדת בצורתה. מי שאין לו חשק לגיאומטריה, יכול להכין עוגה מלבנית על בסיס ביסקוויטים, שעליהם תערובת הגבינה, ומעל עוד שכבת ביסקוויטים וציפוי השוקולד.


חומרים
לתערובת גבינה:
200 גרם מרגרינה מרוככת
1 כוס סוכר
500 גרם גבינה לבנה 5%
1 ביצה
קליפה מגוררת מלימון אחד
1 כפית רום
50 גרם צימוקים
18 ביסקוויטים מאורכים גדולים 'פתי בר'
נייר אפייה
לציפוי:
2 כפות חלב
2 כפות קקאו
2 כפות סוכר
50 גרם מרגרינה או חמאה
אופן ההכנה
  1. שמים בקערת המערבל את המרגרינה, ומערבלים. מוסיפים בהדרגה תוך ערבול את כל חומרי תערובת הגבינה, חוץ מהצימוקים. מוסיפים את הצימוקים בבחישה ידנית.
  2. עורכים על נייר אפייה שלוש שורות צמודות של ביסקוויטים (בכל שורה 6 ביסקוויטים). משטחים את תערובת הגבינה על השורה האמצעית, ומרימים את השורות החיצוניות למשולש. עוטפים בנייר האפייה, ומעבירים למקפיא לכמה שעות.
  3. להכנת הציפוי: שמים בסיר קטן את החלב, הקקאו, הסוכר והמרגרינה, ומחממים על אש קטנה לתערובת חלקה. מסירים מהאש, ומערבבים במהירות את החלמון. מסירים את הנייר מהעוגה, מושחים את הציפוי על העוגה, ומחזירים למקרר.


חזרה